Årets lærling i Skanska Hary-Prashath Pageerathan.

Hary er årets lærling i Skanska Norge

19 år gamle Hary-Prashath Pageerathan fra Klemetsrud i Oslo begynte som tømrerlærling i hos Skanska i 2014, og onsdag ble han kåret til Årets lærling i Skanska Norge.

Pageerathan har vært delaktig i skolebygging på Veitvet og boligbygging på Tiedemannsbyen. Hary er samtidig BYSK-elev, og neste år skal han avlegge både svenneprøve i tømrerfaget og avslutte allmennfag i videregående opplæring med spesiell studiekompetanse.

Pliktoppfyllende

- Hary er en meget pliktoppfyllende lærling uten noe fravær, stiller alltid presis på jobb, og er like blid uansett type arbeid eller vær, sier lagbas og fadder Vidar Svindahl.

- Læringskurven til Hary har vært meget bra. Han har fått et veldig bra håndlag og har samtidig et smart hode, noe som gjør at han utfører alle oppgaver han får meget bra og effektivt. Hary er en sympatisk og blid person som er i ferd med å bli en meget dyktig tømrer, han samarbeider veldig godt med alle i laget og er veldig godt likt, legger han til.

Fikk pris på årets lærlingetreff
Skanska-lærlinger som har vært i lære i minst ett år var onsdag denne uken samlet til årets lærlingetreff ved hovedkontoret i Oslo. Hensikten med samlingen var å gi lærlingene større innsikt i Skanskas bygg- og anleggsvirksomhet, møte bedriftens ledelse og spesielt rette søkelyset på Involverende planlegging og effektiv produksjon. Samlingen ble avsluttet med utdeling av prisen for Årets lærling i Skanska. Konkurransen om å bli Årets lærling var hard; Skanska har i dag 132 lærlinger innen 11 ulike lærefag.

Konserndirektør HR Linda Kayser delte ut prisen og kunne meddele at det var svært god kvalitet på de nominerte lærlingene. De fire lærlingene som var nominert til Årets lærling ble kalt opp på scenen og alle fikk høre rosende omtale fra deres arbeidskolleger.

De øvrige nominerte til Årets lærling i Skanska Norge var:

- Bent Ivan Dyrstad fra Steinkjer, lærling i tømrerfaget på Husfabrikken.

- Espen Eiane Hall fra Egersund, lærling i tømrerfaget i Bygg Stavanger.

- Tor Helge Vold fra Melhus, lærling i fjellarbeiderfaget på Bagn-Bjørgo prosjektet.