Hardangerbrua ble åpnet i august i fjor. Fortsatt har ikke alle arbeiderne som jobbet på prosjektet fått lønn. Det er konkursen i danske KB Electrotech som er bakgrunnen for lønnsklusset. (Arkivfoto)

Har ventet ett år på lønn for arbeid på Hardangerbrua

Snart ett år etter åpningen av Hardangerbrua, venter 12 polske elektrikere fortsatt på lønnsoppgjør.

Det skriver Bergens Tidende. Elektrikerne ber Statens vegvesen betale ut til sammen 2,5 millioner kroner de mener de har til gode for installasjonsjobben på Hardangerbrua.

Vegvesenet har holdt tilbake penger for polakkene sin danske arbeidsgiver KB Electrotech som gikk konkurs i oktober i fjor.

Nå ønsker de polske at Statens vegvesen skal betale ut lønnen direkte til dem.

- Det dreier seg om mange penger og en vanskelig situasjon, sier Leszek Niewinski til Bergens Tidende.

Elektroarbeidernes Fagforening har no bedt Statens vegvesen om et møte for å finne en måte å gjennomføre utbetalingene til polakkene på.

- Konkursboet etter KB Electrotech har overtatt kontrakten på Hardangerbrua. Det har vært noe etterarbeid, og oppgjøret er ikke ferdig, sier prosjektleder Statens vegvesen, Bente Johnsen Aase til Bergens Tidende. 

Boet må dokumentere at tilgodehavende kommer fram til rette vedkommende, og ikke forsvinner i bobehandlingen.

- Vi har fokus på at tariffavtaler blir overholdt og håper dette ordner seg, sier Aase og legger til at de verken har navn, adresser eller opplysninger om hvor lenge de polske arbeiderne var på anlegget.

- Dette må boet framskaffe, sier Bente Johnsen Aase til avisen.