Har kontroll over lagerbrann i Oslo

Brannmannskapene i Oslo sier de har greit å redde det meste av lagerbygningen ved Middelalderparken i Gamlebyen i Oslo, som begynte å brenne natt til lørdag.

Bygningen er i tre, men brann- og redningsetaten i Oslo anslår ved 4.30-tiden at de har reddet rundt 80 prosent av det over 100 meter lange bygget. Det brenner fortsatt her og der, og etterslokkingen vil pågå en stund utover morgenen, opplyser de. Meldingen om brannen kom inn klokken 2.14.

– Vi har ingen indikasjoner på at det befant seg folk i bygget da brannen oppsto. Vi har ikke fått melding om skadde, sier operasjonsleder Steinar Hausvik i Oslo politidistrikt til NTB lørdag morgen.

Området er inngjerdet og brukes for tiden av entreprenører i forbindelse med utbyggingen av Follobanen. Politiet opplyser at de har vært i kontakt med Jernbaneverket og NSB for å finne ut hvem som disponerer lagerbygget.

– Det skal være et bilverksted i en del av bygget som er reddet. I en annen del ble det oppbevart musikkinstrumenter, har vi fått opplyst, forteller operasjonslederen.