Boot-familien kan feire en utrolig milepæl, samtidig som JCB feirer 75 år. Bak fra venstre: Daniel, Dave Stubbs, Gary, Colin, Mark, Alan og Shaun Boot. Framme fra venstre Tina, Steven, Andrew og Joanne Boot.

Har jobbet 600 år for JCB

Når den engelske maskinprodusenten JCB feirer 75 år i disse dager, er det en familie som har ekstra grunn til å ta en skål. Familien Boot har nemlig jobbet svimlende 600 år for selskapet.

I 1949 stemplet Bill Boot seg inn på JCB-fabrikken i Rocester, Staffordshire for første gang. I årene som fulgte gikk ni av ti av Bill og kona Lucys barn på jobb hos JCB. Totalt 27 familiemedlemmer, inkludert ni barnebarn og tre oldebarn har fulgt i Bills fotspor, skriver JCB i en pressemelding.

Fortsatt jobber det elleve fra Boot-familien i JCB, inkludert fem av barnebarnene og tre av oldebarnene til avdøde Bill Boot. Milepælen på 600 år ble nådd samtidig som JCB forbereder en stor feiring av selskapets 75-års dag.

Bill Boots sønn Bob, er 81 år gammel og bosatt i Cheadle, Staffordshire. Han begynte å jobbe i JCB i 1956, og ble i selskapet i nesten 44 år.

– Det er et selskap som har forandret seg mye, men mange ting har også holdt seg. JCB har fabrikker i alle fire hjørner av verden, men selskapet er fortsatt basert på verdiene som startet det i Staffordshire for 75 år siden, sier Bob Boot.

Bills barnebarn Gary Boot fra Uttoxeter (58), begynte å jobbe for JCB i 1986 og pensjonerte seg i september. Han er stolt over den sterke tilknytningen Boot-familien har til den 75-år gamle maskinprodusenten.

– Jeg ønsket å jobbe for JCB fra tidlig alder. Min far, Dereck, kom hjem og fortalte oss historier om selskapet og Mr. JCB, og det vekket interessen min. Jeg har mange gode venner og mange minner fra tiden i JCB, og det er utrolig å tenke på at familien vår har lagt ned 600 års tjeneste for JCB, sier han.

Gary Boot har for øvrig jobbet for JCB sammen med sine eneggede tvillingbrødre Andy og Steven.

Den fjerde generasjonen Boot som nå jobber hos JCB består av oldebarnene Shaun og Daniel Boot og deres fetter Leigh Boot. Shaun har jobbet for JCB i 20 år.

– Å vite at både pappa, bestefar og oldefar har jobbet for JCB, får meg til å lene meg tilbake og tenke. Jeg er virkelig ikke sikker på hva familien vår hadde hatt som levebrød hvis det ikke var for JCB. Jeg har en seks år gammel datter og broren min Daniel har en sønn på seks år. Jeg vil ikke bli overrasket om de bestemmer seg for å følge familietradisjonen, sier Shaun Boot.

JCB ble grunnlagt samme dag som JCBs styreleder Anthony Bamford, nå Lord Bamford, ble født. Selskapets første produkt var en hydraulisk tippevogn laget av krigsskrot. I dag produserer selskapet mer enn 300 forskjellige maskiner i 22 fabrikker over hele verden.