Han snudde motgang til opptur

I fjor trynet han over sykkelen og skadet seg under Birkebeinerrittet. Samme året opplevde han store nedturer i familien. Sist helg ble fighteren hedret og kåret til Årets selger på kongressen til Systemhus.

Det var på fjorårets kongress Olaf Nepstad i Trio Bygg Bergen ble trukket ut og vant en lisens til å sykle Birkebeinerrittet regi av sponsorprogrammet til Weber, Norcem og Byggeindustrien. Kona Ingfrid uttrykte umiddelbart sin frykt, men tenkte mest på hjertet til sine kjære mann.

I grøfta
Systemhusmedlemmet i Bergen la seg i trening, og satt seg som mål å fullføre som mosjonist. Men etter vel to mil gikk det galt.

– I en kurve ble jeg litt overmodig. Sykkelen skjent ut i grøfta og traff en stein, forteller Nepstad som ble kaste ut over styret og ikke husker noe mer før han kom til seg selv liggende på bakken.

Først følte han seg bare litt fortumlet og hadde tenkt å sykle videre. Men da han måtte ta av seg klokken fordi venstre håndledd hovnet kraftig opp, skjønte han at han var skadet. Folk kom til og fikk tiltalt hjelp, og på hengeren til en ATV ble han brakt ned til en sykebil og kjørt videre til sykehuset i Elverum.

Her ble det konstatert et komplisert håndleddsbrudd og et albuebrudd på høyre arm.

Han ble operert samme kveld, og operasjonen holdt på helt til klokken tre om natten. Etterpå var legeteamet fornøyd.

Komplikasjoner
Men operasjonen i håndleddet har ført til komplikasjoner, og fortsatt går Nepstad til nevrolog i et forsøk på å bli kvitt kontinuerlige smerter.

– Det er bare å konstatere at jeg er ferdig som tømrer. Godt at jeg i dag har en administrativ jobb, kommenterer Nepstad som er daglig leder i firmaet sitt.

Spesielt år
Men det var ikke bare sykkelulykken som gjorde 2010 til et spesielt tøft år for Olaf Nepstad. På våren døde faren og om høsten ble det ny begravelse med moren. Og det toppet seg da datteren måtte gjennomgå en cellegiftkur mot en hjernesvulst. Hun er imidlertid konstatert frisk etter behandlingen.

– Motgangen gir også en styrke til ikke å gi opp, forteller Nepstad som har greid å snu alle nedturene til noe positivt.

På kjedekongressen ble han spesielt trukket frem under åpningen av kjedeleder Karl Arne Jespersen og mottok forsamlingens varme hyllest. Og under festmiddagen ble han kåret til Årets selger. Det betyr at han er helt i toppsjiktet når det gjelder solgte enheter vurdert etter EAT-salg og prosjektsalg. Salgsinnsatsen vurderes opp mot markedsandel og markedspotensial. En slik totalvurdering sikrer at den total beste selgeren blir vinneren.