Raoul Wijgergangs er ny administrerende direktør i norske Disruptive Technologies. Foto: Disruptive Technologies

Han er ny administrerende direktør i Disruptive Technologies

Raoul Wijgergangs er ny administrerende direktør i norske Disruptive Technologies, teknologibedriften bak verdens minste trådløse sensor.

Det skriver Disruptive Technologies i en pressemelding tirsdag.

Erik Fossum Færevaag, gründer og administrerende direktør i den norske startup-bedriften, annonserte tirsdagat han ønsker å overføre ledelsen av selskapet til en person med sterkere internasjonal og kommersiell erfaring. Færevaag og styret har utnevnt Raoul Wijgergangs som ny sjef for selskapet.

Wijgergangs er tidligere visepresident og daglig leder av IoT Business Unit for Smart-Home & Consumer i Silicon Labs.

– Teamet i Disruptive har utviklet en eksepsjonell løsning og lansert den på markedet. Nå må vi fokusere på vekst, bygge et sterkt partnerprogram, samt jobbe enda tettere med kundene våre. Det er nettopp det vi har ansatt Raoul for å gjøre, sier styreformann OJ Winge i pressemeldingen.

– Raoul har en solid historie bak seg som leder og utvikler av IoT-industrien. Han er en pioner innenfor smarte-hjem-markedet, der han utviklet et produkt og skapte en helt ny industri. Hans visjon for hvordan vi kan skape vekst i vårt marked, og for hvordan vi kan bygge fantastiske løsninger sammen med våre partnere og kunder, er akkurat hva vi trenger for å lykkes videre, sier Erik Fossum Færevaag.

Raoul Wijgergangs har over 20 års lederfaring og har ledet ulike selskaper i Nederland, Sør-Afrika, USA, og sist i Danmark.

– Disruptive Technologies befinner seg i et krysningspunkt hvor selskapet har muligheten til å levere en helt unik løsning til organisasjoner i mange industrier, hjelpe mennesker og organisasjoner til å ta bedre, tryggere og bærekraftige beslutninger, for å ivareta sine ressurser og verdier på best mulig måte. Det er ikke noe annet land enn Norge, et av verdens mest bærekraftige land, hvor dette kan drives bedre fra. Jeg gleder meg til å flytte hit, til å bli kjent med nordmenn og til å lære en ny kultur, uttaler Wijgergangs.

Gründer Erik Fossum Færevaag vil fortsette både i styret og i selskapet, der han skal fokusere på teknologiutvikling, heter det i meldingen.