Jan Halstensen er klar for neste års Birken, og utfordrer S-Bygg-sjef Håkon Elvevoll til å bli med.

Halstensen utfordrer S-Bygg-sjefen

Jan Halstensens Birken-debut gav mersmak. BNL-styrelederen har bestemt seg for å sykle igjen til neste år og utfordrer samtidig tre kolleger til å gjøre det samme.

– Regelmessig trening er bra for helse og for hode, og så gir det et større overskudd både på jobb og privat. For meg var det å være med på Birken veldig gøy og det gav mersmak, men like viktig som selve konkurransen er det å ha en målsetting og en motivasjonsfaktor som gjør at man kommer seg ut og i bedre form, sier Halstensen.

- Har godt av et mål

En av de Halstensen mener trenger et treningsmål og som han derfor ønsker å utfordre til å være med på neste års sykkelfest, er Håkon Elvevoll eier og daglig leder i S-Bygg AS.

- Håkon er sprek og jeg er helt sikker på at han klarer det, men jeg tror han har godt av å ha et mål slik at han begynner å prioritere trening og ikke bare tenker jobb fra morgen til kveld, sier Halstensen.

- At jeg er sprek er vel å trekke det langt, men Jan har nok dessverre rett i at jeg trenger et treningsmål. Jeg har vel ikke noe annet valg enn å ta denne utfordringen, sier Elvevoll til Byggeindustrien.

- Nå for tiden er det dårlig med trening, så dette blir en motivasjonsfaktor for å komme i gang. Det første jeg må gjøre er å kjøpe meg en sykkel og så må jeg legge opp et treningsprogram. Målsettingen blir å gjennomføre, fortsetter S-Bygg-sjefen.

Hjelp!

– Hjelp! kommer det spontant fra administrerende direktør Heidi Kielland i Treindustrien, da Byggeindustrien spør om hun sier ja til Halstensens Birken-utfordring.

- Jeg tar utfordringen hvis han stiller med et lag som er større enn mitt lag. Jeg kommer tilbake til hva som ligger i det, sier Kielland og ler.

Heidi Kielland forteller at hun trener en del løping, men sykling har det så langt vært dårlig med.

- Sykling tar mye mer tid enn løping, men i følge Jan går det også an å tenke mens man sykler, så da får jeg prøve det, humrer hun

Litt usikker

Den siste Jan Halstensen mener kunne hatt godt av en Birken-utfordring er Kjartan Berland, fagsjef i Norsk Petroleumsinstitutt og styremedlem i Norges Fotballforbund.

- Jeg er litt usikker på om jeg skal hoppe på en så heftig utfordring, men jeg må jo prøve når jeg blir utfordret på denne måten, sier Berland.

Har brukt treningen til å bygge seg opp

Jan Halstensen forteller at treningen også har vært et oppbyggende element i livet etter at han mistet kona for 1,5 år siden.

- Treningen har vært med på å bygge meg opp og hjelpe meg gjennom en tung tid. En bonus- effekt er at jeg også har gått ned en del kilo. Mange tror jeg har blitt tynnere fordi jeg spiser for dårlig etter at livssituasjonen ble endret, men det er ikke riktig. Hovedårsaken er trening og kanskje litt mer fokus på sunt kosthold, sier Halstensen.