Hallingplast satser nytt

Plastprodusenten Hallingplast, med hovedfokus på produksjon av plastbaserte rør for vann og avløp, investerer tungt i nye IT-løsninger.

– Vi har vært i søken etter LEAN-baserte løsninger som kan effektivisere og forbedre hele vareflyten. ACT systems kunne gi oss det vi var på jakt etter. Etter et forprosjekt i mars, så vi at vi kunne automatisere mange av de oppgavene som vi bruker unødig mye mannekraft på, og la elektronikken passe på at vi gjør ulike arbeidsoperasjoner korrekt første gang. Dette ruster oss for fremtiden. Det bør være unødvendig å benytte penn, papir og kuleramme i 2014. Unge arbeidstagere er også utålmodige etter å ta i bruk ny teknologi. Som en effekt av dette, kan vi betjene markedet på en enda bedre måte, sier daglig leder Sverre Tragethon i Hallingplast i en pressemelding.

– ACT systems har sitt hovedkontor i Oslo. De leverer standard og skreddersøms-løsninger mot det Nordiske markedet – med hovedvekt på logistikk-, spore- og prosessløsninger. Staben med utviklere har vokst, og nå er vi ferdige med utvikling av neste generasjons løsninger, sier daglig leder, Jan Erik Evanger i ACT systems.

– Vi har brukt over 20 års erfaring på de nye løsningene. Hallingplast tar i bruk det siste innen RFID-teknologien. Her er det snakk om løsninger for total vareflyt, sier Evanger.