Hæhre foran skjema

Hæhre Entreprenør ligger foran skjema i forbindelse med utbyggingen av Kvernberget flyplass i Kristiansund. 1,6 mill. kubikkmeter stein er flyttet så langt, skriver Tidens Krav.

 

Enorme mengder stein er flyttet. Og mer skal flyttes. Arbeidet med forlengelsen av rullebanen på Kvernberget ligger et par måneder foran skjema.

I følge prosjektkoordinator Trond Sæterøy har Hæhre Entreprenør sprengt ut og flyttet rundt 1,6 millioner kubikkmeter stein et drøyt år etter at ordfører Per Kr. Øyen fikk æren av å fyre av den første salva.

Nå gjenstår det nå å ta ut rundt 900.000 kubikkmeter av det som sies å være Norges største masseforflytning etter Gardermoen-utbyggingen. Når jobben er gjort er rullebanen utvidet fra 1.760 til 2.000 meter.

Foran

– Til nå har arbeidet gått over all forventning, og uten alvorlige hendelser. Vi ligger godt foran skjema i forhold til at alt skal være ferdigstilt i september 2012. Ikke minst har vi fått gode tilbakemeldinger fra lokalbefolkningen. Dette er et gladprosjekt som folk vil ha, slår Sæterøy fast.