Eyvind Grimstad ble tildelt NFFs Gullfeisel under Fjellsprengningskonferansen.

Gullfeiselen til Eystein Grimstad

NFFs Gullfeisel går i år til Eystein Grimstad.

Grimstad fikk utmerkelsen under Fjellsprengningskonferansen.

– Gullfeiselen går til en med svært lang fartstid i bransjen og som en av få nordmenn innenfor underjordsdrift har han et internasjonalt navn og rykte, sa NFF-styreleder Frode Nilsen i forbindelse med utdelingen.

Mer enn middels interessert i geologi

Gullfeisel-vinneren er født i 1944 og utdannet geolog, cand. Real., ved Universitetet i Oslo.

Fra 1972 til 1986 jobbet Grimstad ved Veglaboratoriet i Statens Vegvesen og fra 1986 til han pensjonerte seg i 2012 jobbet han ved NGI. Etter pensjonsalder har Grimstad jobbet som selvstendig konsulent. Han har erfaringer fra 16 land over hele verden.

– Man kan trygt si at Gullfeisel-vinneren er mer enn middels interessert i geologi. Faget var så viktig at det var nesten umulig å få avviklet ferier. Han har sterke meninger og ikke enkel å diskutere med dersom man ikke har tilstrekkelig faglig tyngde. Aldri går han på akkord med faget, sa Frode Nilsen.

Viktig for Q-metoden

Ved lansering av Q-metoden på 70-tallet var referansematerialet analyser fra cirka 200 prosjekter. En viktig oppdatering kom i 1993. Til denne oppdateringen knyttes Nick Barton, Eystein Grimstad og Statens vegvesen i Sogn og Fjordane. Ytterligere 1050 prosjektanalyser ble da lagt inn i klassifikasjons-grunnlaget.

– Grimstad utførte en ny oppdatering av Q-systemet i 2002 med bakgrunn i 800 nye observasjoner fra utførte anlegg. Det er for det svært viktige arbeidet med oppdateringen og forbedring av Q-systemet at han tildeles årets Gullfeisel, sa Frode Nilsen før han ropte opp årets Gullfeisel-vinner.