Halvor Kråkenes (fra venstre), Trine Skei Grande og Harald Amundsen er enige om at tiltak kan bidra til økt bruk av miljøvennlige løsninger for bygg. Foto: Metro Branding

Grande imponert over Multikomfort-huset

Venstres partileder, Tine Skei Grande, vil se flere miljønyvinninger fra byggebransjen etter å ha besøkt Optimera og Brødrene Dahls prosjekt Multikomfort-huset.

Det skriver PR-selskapet Metro Branding i en pressemelding på vegne av Optimera og Brødrene Dahl.

– Vi leter hele tiden etter avgiftssystemer som stimulerer til grønne valg, noe vi har lykkes med for eksempel innen samferdsel. Kanskje kan nøkkelen være støtteordninger, men det må samtidig være attraktivt å bo med miljøvennlige løsninger, skal Trine Skei Grande ha uttalt under besøket til Multikomfort-huset i Larvik.

– Se på elbilen, det var først med Tesla etterspørselen tok av. Vi må få til det samme innen boligbygging, sa Venstre-lederen.

Grande, som selv bor i et hus fra 1880, mener, ifølge pressemeldingen, at Multikomfort-huset holder en standard som kan sammenlignes med Tesla.

Optimera og Brødrene Dahl er opptatte av at Multikomfort-huset skal være et hus for fremtiden, bygget med dagens produkter, heter det i pressemeldingen.