Gavmilde syklister

Sykkelteamet Velux Isola Leca kan mer enn å produsere høy puls. De har også samlet inn 40.000 kroner til en kreftavdeling for barn ved Stavanger Universitetssykehus.

- Enkelte mente kanskje at pengene heller burde doneres til akuttavdelingen, fleipet Marton Digernes fra Velux i forbindelse med overrekkelse av sjekken til avdelingssykepleier Heidi Utvik som var svært takknemlig for gaven.

Overrekkelsen ble behørig dekket av NRK Rogaland og lokal/regional presse.

Sykehuset pusser opp en del rom for kreftsyke barn akkurat nå, og pengene skal brukes til å gjøre det ekstra trivelig for barna. Det skal bli kjøpt inn fine møbler, men pengene skal også brukes på aktiviteter og premiering for barn som har vært igjennom en tøff behandling.

Team Velux Isola Leca takker alle medlemmene for god støtte til dette prosjektet. Samtidig utfordrer man andre firmaer og team i Sykkelmiljøet i Rogaland til å følge opp. Og en spesiell oppfordring til å finne på noe lignende sendes til alle teamene fra byggenæringen som nå trener for harde livet for å gjennomføre Birkebeinerrittet.

Salgssjef Magne Iversen hos Maxit region Vest opplyser at Team Velux Isola Leca har fellestrening hver torsdag gjennom hele året, mens det i vinterhalvåret er styrketråkk i spinningsal.

- I vinter tok teamets ledere initiativet til å starte en innsamlingsaksjon til kreftavdelingen for barn. Vi samlet inn penger hos syklistene, loddet ut såkalte "give aways" fra forskjellige firmaer samt oppfordret firmaene til deltagerne om å bidra, forteller Magne Iversen som opplyser at resultatet etter en spontan start på 13.000 kroner endte opp på hele 40.000 kroner.

Team Velux Isola Leca er en samling av syklister fra firmaer tilknyttet byggenæringen i Rogaland. Deltakerne kommer fra alle leddene i verdikjeden og omfatter ulike yrkesbakgrunner som arkitekter, ingeniører, tømrere, murere daglig ledere samt selgere. Hovedmålet for teamet er god form kombinert med sosialt samvær.

- Vi startet med å etablere et sykkelteam i 2003. Dette har imidlertid tatt helt av og i år er vi over 200 som er påmeldt til Nordsjørittet midt i juni. Og nesten halvparten av disse skal etter sommerferien starte i Birkebeinerrittet, avslutter han.