Landhandlerimessen har de siste årene blitt arrangert i Håkons Hall i Lillehammer. Messen for 2021 er nå avlyst på grunn av smittesitusjonen. Foto: Jørn Hindklev

Gausdal Landhandleri avlyser proffmessen for 2021: - Ikke sannsynlig med et massearrangement i januar

– Vi avlyser Landhandlerimessen i januar 2021 på grunn av smittesituasjonen. Det er ikke sannsynlig at vi kan gjennomføre et slikt arrangement slik smittespredningen er nå, sier proff- og innkjøpssjef Ronny Bakken.

Den tradisjonelle Landhandlerimessen er Gausdal Landhandleri sin proff- og opplæringsmesse og arrangeres hvert år på Lillehammer. Messen samler flere hundre mennesker, både kunder og leverandører av byggevarekjeden.

– Nå må vi konsentrere oss om kjernevirksomhet

– Vi velger å være tidlig ute og ta ansvar. Derfor har vi nå sendt ut melding til alle leverandører om at messen som var planlagt gjennomført i januar 2021 blir avlyst. Nå må vi alle konsentrere oss om kjernevirksomheten og det som er viktigst, sier han.

Ronny Bakken, proff og innkjøpssjef i Gausdal Landhandleri. Foto: Gausdal Landhandleri.

Bakken fastslår at det har kommet positive tilbakemelding fra leverandørene på beslutningen.

– Det gis klare signaler om at vi må forvente tiltak i forhold til koronapandemien i lang tid fremover. Det blir vanskelig å gjennomføre massearrangementer når man ser hvor mange som har blitt smittet på enkeltarrangementer den siste tiden, sier han.

Usikker på hva høsten bringer

Bakken fastslår at også Gausdal Landhandleri vil få utfordringer med å nå budsjettet for 2020.

– Det kommer til å bli tøft. Vi opplever store variasjoner i proffmarkedet og vi er veldig usikre på hva høsten bringer, sier han.

Gausdal Landhandleri måtte tidligere i vår stenge ned byggevarehuset i Otta for en kortere periode på grunn av ansatte som ble satt i karantene.

– Det er slike stenginger og smittespredning vi er bekymret for. Vi er en stor bedrift og må selv ta ansvar. Derfor er det et folkehelseperspektiv som ligger bak tiltakene vi gjennomfører hele tiden. Vi avlyser selv møter og gjennomfører begrenset møteaktivitet internt og eksternt for tiden, sier Bakken.