Administrerende direktør i Gausdal Bruvoll Jørn Nørstelien (til venstre) og IK Teknik-direktør Ola Iversen. Foto: Gausdal Bruvoll

Gausdal Bruvoll bygger ny fabrikk

Gausdal Bruvoll har inngått avtale med svenske IK Teknik om bygging av en av Nordens største og mest avanserte malingsanlegg for utvendig kledning.

Det skriver Gausdal Bruvoll i en pressemelding onsdag.

Kontrakten med IK Teknik har, ifølge meldingen, en ramme på rundt 34 millioner svenske kroner. Total investeringsramme for Gausdal Bruvoll ligger på rundt 45 millioner norske kroner, skriver sagbruksselskapet.

Den nye fabrikken vil ha en produksjonshastighet på 200 meter per minutt, kan påføre impregnering, samt tre strøk med maling i én gjennomkjøring, med tørking mellom hvert strøk.

Inkludert i maskinutrustningen er også tilleggsfunksjoner som modulkapping, bunting og foliering av sluttproduktene.

I Gausdal Bruvolls fabrikk for industriell maling behandles det årlig over 10 millioner løpemeter utvendig kledning.

– Da vår nåværende fabrikk sto ferdig i 2008, var det den mest avanserte produksjonsenheten i Norge. Men tiden går, og vi er i ferd med å bli innhentet og forbigått av våre konkurrenter. Nå er det derfor på tide å ta et løft og etablere et nytt forsprang i markedet, sier administrerende direktør Jørn Nørstelien i Gausdal Bruvoll i pressemeldingen.

Ifølge Nørstelien vil den nye fabrikken, som skal stå ferdig i oktober 2017, bli den mest avanserte og effektive i Norden.