Gartneri totalskadd i brann i Lier

Et stort gartneri i Lier i Buskerud ble totalskadd i brann fredag. Folk i nærheten må holde seg innendørs for å unngå giftig røyk.

Ved 9.30-tiden fikk politiet melding om at det var full fyr i blomstergartneriet i Vikerveien i Lier. Gartneriet dekker 2.000 kvadratmeter.

Ved 11.30-tiden hadde flammene spredt seg til de fire drivhusene og de tilstøtende driftsbygningene som inneholder plast.

– Brannvesenet har kontroll på ilden, og det er ikke fare for spredning, sa operasjonsleder Truls Fjeld i Søndre Buskerud politidistrikt til NTB i 12.30-tiden.

Giftig røyk

Brannvesenet ber folk som bor i nærheten holde seg innendørs og lukke dører og vinduer for å unngå giftig røyk.

– Vi har også varslet omkringliggende barnehager og skoler og bedt dem holde barn og elever innendørs, sier Fjeld.

Det er ikke meldt om personskader i forbindelse med brannen. Årsaken er foreløpig ikke kjent.

Brannmannskaper fra seks kommuner har deltatt i slukningsarbeidet.

Gartneriet ligger i Vikerveien mellom de gamle Lierbakkene og E18. Riksvei 282 er inntil videre stengt som følge av brannen.

Elever innestengt

De rundt 500 elevene ved Lier videregående skole er blant dem som må holde seg inne.

– Vi har fått beskjed av helsetjenesten å holde oss inne på grunn av de giftige gassene. Det står vakter ved dørene, og dørene er låst med nattlås. De har slått av ventilasjonsanlegget, og det begynner å bli rimelig varmt og klamt her inne nå. En av elevene her har astma, og begynner å få problemer med pusten, sier Victoria Langli, som er elev ved skolen, til NRK.

Skolens rektor Bjørn B. Kolstad sier at de avventer ny beskjed fra politi og brannvesen om når elevene kan slippes ut.

– Vi har fått beskjed fra helsevesenet i Lier kommune om å holde alle elever inne, lukke alle vinduer og dører, og slå av ventilasjonsanlegget. Ingen får slippe ut, sier han.