Salgssjef Thomas Nielsen og daglig leder Frode Rastad i Garda Anleggsikring AS markerte åpningen til selskapets nye sikkerhetssenter på Gjelleråsen med demodag torsdag.

Garda Anleggsikring åpnet sikkerhetssenter på Gjelleråsen

Torsdag åpnet Garda Anleggsikring AS sitt nye sikkerhetssenter for bygg- og anleggsentreprenører på Gjelleråsen utenfor Oslo.

– Vi etablerte oss her i sommer, og har i dag offisiell åpning av det nye sikkerhetssenteret, sier daglig leder Frode Rastad i Garda Anleggsikring AS til Byggeindustrien.

Hele torsdag er det utstilling av sikkerhetsløsninger fra selskapets viktige leverandører. Blant de viktigste løsningene, er lanseringen av en ny tyverisikring for verktøycontainere og en ny og kraftig kjøreport til anleggsplasser.

Tilbyr kompetanseheving

– Vi ønsker også å være en tilbyder på kompetanseheving innenfor sikkerhetsløsninger til bygg- og anleggsplasser, ikke bare en leverandør av utstyr. Vi utvikler løsninger sammen med partnerne våre, og tilpasser disse etter hva markedet etterspør. At vi er et relativt lite selskap, gjør oss i stand til å levere fleksible og raske løsninger, sier Rastad.

Tagger tyven

Den nye tyverisikringen for verktøycontainere vil nok bli tatt godt imot hos entreprenørene. Tyveri av verktøy fra anleggsplasser er dessverre et velkjent problem i bransjen.

– Det nye systemet går ut på at tyven som bryter opp containerdøren blir tagget av en dusj med væske med det samme døren brytes opp. Væsken sprutes ut fra en dyse som er montert på innsiden av containerdøren. Taggingen vi sitte på hud og klær i en måned, og blir synlig i neonlys. Systemet er todelt; tyven blir tagget, og verktøy/utstyr blir spraymerket – noe som er til stor hjelp for politiet når de skal finne ut hvilket firma som eier det stjålne verktøyet, sier Rastad.

Kameraovervåkning

Salgssjef Thomas Nielsen sier at de også merker større og større interesse for kameraovervåkning på bygg- og anleggsplasser.

– Dette samarbeider vi med firmaet Intellity AS om, sier Nielsen, som har ansvaret for åpningen av sikkerhetssenteret.

Også Røa Gjerdefabrikk AS, Nor-Netting AS og fallsikringsspesialisten Safety Respect AS har etablert seg på Gjelleråsen.

– Både Røa Gjerdefabrikk AS og Nor-Netting AS er en del av Garda Sikring AS, sier Nielsen.

Thomas Nielsen viser frem dyseelementene som tagger tyven, og som monteres på innsiden av verktøycontaineren på anleggsplassen.