Foto: Statens vegvesenSlik ser det ut etter at Forsvarets hunder har funnet udetonert sprengstoff. Ledningene fører til tenneren og sprengstoffet. Foto: Statens vegvesen

Gammelt sprengstoff forsinker åpningen av Høgenheitunnelen

Utbedringsarbeidene i Høgenheitunnelen i Bamble i Telemark blir forsinket på grunn av sprengstoff fra 1962.

Det skriver Statens vegvesen i en pressemelding mandag.

Etter planen skulle Riksveg 354 Høgenhei-tunnelen åpne for dagtrafikk fra 19. desember. På grunn av funn av gammelt sprengstoff i tunnelen er dette nå utsatt til slutten av januar 2017, skriver Vegvesenet.

– Vi er nødt til å fjerne alt det gamle sprengstoffet. Dette forsinker framdriften. Vi må først og fremst tenke på sikkerheten til de som arbeider inne i tunnelen, uttaler byggeleder Egil Grønskei i pressemeldingen.

Etter at det ble oppdaget udetonert sprengstoff under asfalten i tunnelen har spesialtrente hunder fra Forsvaret vært inne for å finne sprengstoffet

– Når hundene markerer sprengstoff, blir stedet avmerket. Egen prosedyre for sikker fjerning av dette blir gjennomført, sier Grønskei.

Arbeidene med Høgenhei-tunnelen startet i slutten av september. Hele byggeperioden for Høgenhei-tunnelen er fram til våren 2017, og koster om lag 47 millioner kroner, heter det i pressemeldingen.