Frp-ere ber Bergen Frp trekke seg fra byrådet

Hordaland Frp ber partikollegaene i Bergen trekke seg fra byrådet om de ikke hindrer at eiendomsskatten gjeninnføres. Det provoserer lederen i Bergen Frp.

Onsdag legger Høyre og Frp i byrådet i Bergen fram et forslag til budsjett som betyr at eiendomsskatten gjeninnføres i Bergen, skriver Bergens Tidende.

– Eiendomsskatt og køprising er uaktuell politikk for Frp. Hvis Bergen Frp ikke klarer å unngå dette, bør dere trekke dere fra byrådet, skriver Hordaland Frp i en melding som er sendt til Bergen Frp.

Hordaland Frp diskuterte saken på et ekstraordinært styremøte tirsdag kveld fordi de har fått inn bekymringsmeldinger fra hele landet i forbindelse med bybudsjettet som legger opp til innføring av eiendomsskatt og rushtidsavgift.

Byråd Eiler Macody Lund (Frp) reagerer kraftig på utspillet fra partikollegaene.

– Jeg, som er leder i Bergen Frp, ble ikke spurt om å være med i styremøtet i Hordaland Frp. Der kunne jeg og finansbyråd Liv Røssland forklart hvorfor vi må øke eiendomsskatten og hvorfor vi må innføre rushtidsavgift fordi opposisjonen tvinger oss til det, sier Lund til Bergensavisen.

Han understreker at Frp ikke kan hoppe av hver gang de må behandle vanskelige saker.