Frank Robert Solvang

Frank Robert Solvang kåret til "Norges beste vaktmester"

Vaktmester ved Kjølberg skole i Fredrikstad, Frank Robert Solvang (56), vant mandag tittelen ”Norges beste vaktmester”.

Solvang gikk seirende ut av en nasjonal konkurranse som til slutt ble avgjort i sosiale medier.

 ”Norges beste vaktmester” er en kåring igangsatt for å hedre den daglige innsatsen til vaktmestere over hele landet. Initiativtaker og arrangør Cramo fikk tidligere i høst over 100 kandidaturer tilsendt, og endte til slutt opp med tre finalister. Blant disse gikk i dag vaktmester Frank Robert Solvang av med seieren etter at flere tusen foreldre og skolebarn hadde avlagt sine stemmer i sosiale medier.

Solvang, som har vært vaktmester ved Kjølberg skole i Fredrikstad i 20 år, er godt fornøyd med tittelen etter å ha hentet hjem rundt 40 prosent av stemmene.

– Jeg er ingen person som liker å stå i rampelyset, så i utgangspunktet var jeg litt skeptisk. Men når kåringen kom i gang fikk jeg mange tilbakemeldinger både fra elever og foreldre, og flere stoppet meg på gaten eller i butikken for å fortelle at de hadde stemt på meg. Slikt varmer jo veldig, sier Frank Robert Solvang.

– Prisen har jo stor betydning for meg, for jeg føler meg jo virkelig verdsatt, men jeg tror også at kåringen er positiv i et større perspektiv fordi den setter fokus både på jobben vaktmestere gjør og på teknisk drift generelt. Dette er bra for hele yrkesgruppen, sier Frank Robert Solvang.

Frank Robert Solvang vil bli overrakt prisen i en liten seremoni på Kjølberg skole 20. desember kl. 10.00. Utover oppmerksomheten vinner han materiell og leieutstyr til en verdi av 50.000 kroner som er øremerket bruk på Kjølberg skole.

Med kåringen ”Norges beste vaktmester” ønsker Cramo å

Geir Paulsen

sette fokus på de som gjør alt for en bedre skolehverdag. Salgs- og markedsdirektør i Cramo, Geir Paulsen, er svært imponert over engasjementet kåringen har medført.

– Det har vært en uventet stor interesse for kåringen, og vi har fått inn tips og kandidaturer fra så og si hele landet. Det er tydelig at mange er glade i ”sin” vaktmester og verdsetter innsatsen han eller hun legger ned hver eneste dag. Vi vet at vi har en verdig vinner, og håper samtidig at kåringen har skapt positiv oppmerksomhet rundt mange hardtarbeidende vaktmestere som fortjener å løftes frem, sier Geir Paulsen.