Fra Skøyen til Bryn-Helsfyr

Det allsidige næringslivet på Bryn-Helsfyr er svært lojalt mot området og nye leietakere tiltrekkes stadig.

Siste eksempler på dette er Solland-Gruppen, som har flyttet Oslo-kontoret fra Skøyen, og Schaeffler Norge, som forlenger sitt 16 år lange tilhold i området.

Solland-Gruppen er en av landets ledende tekniske entreprenører. Selskapet ble etablert i 1965 og har nærmere 100 ansatte. Nå har selskapet inngått en leieavtale med Bryn Eiendom og flyttet Oslo-kontoret fra Skøyen til Brynsengveien 2 på Bryn-Helsfyr. Selskapet disponerer 260 kvadratmeter kontorer i byggets første etasje.

- Næringslivet på Bryn-Helsfyr er svært allsidig og mange i vår bransje, både på leverandør- og kundesiden, holder til i området. I tillegg er området mer tilgjengelig for mange av våre ansatte som nå vil spare mye reisetid. Dette er noen av årsakene til at valget falt på Bryn-Helsfyr, sier regionsleder Tom Fjeldstad i Solland-Gruppen.

Schaeffler Norge er en del av Schaeffler-gruppen som produserer roterende og glidende lagre. Med en omsetning på 9,3 mrd euro i 2008, er Schaeffler-gruppen Tysklands største privateide konsern. Schaeffler Norge har hatt tilhold på Bryn-Helsfyr i 16 år og valgte å forbli i området da selskapet fikk behov for nye lokaler. Selskapet har inngått en femårsavtale med Jotne Eiendom om leie av 400 kvadratmeter kontorlokaler i det sentralt beliggende kontorbygget Grenseveien 107.

- Flere aspekter gjorde at vi valgte å bli på Bryn-Helsfyr. Området har mye å by på kommunikasjonsmessig, utmerket kollektivtilbud, mange butikker og kort vei til Gardermoen. I tillegg har vi mange ansatte som bor i nærheten og på øst- eller nordsiden av Oslo og hotellkapasiteten er også betydelig forbedret, sier salgssjef Jan Søreng i Schaeffler Norge AS