Finansparken Bjergsted. Foto: Jan Inge Haga

Forum Wood Building Nordic 2020 blir digital for første gang

Midt i oktober inviterer Trondheim kommune, NTNU, SINTEF og TreFokus for tredje gang til den nordiske konferansen Forum Wood Building Nordic 2020.

Konferansen arrangeres hvert år, vekselvis i Sverige, Finland og Norge, og er en del av Forum Holzbau, som er en etablert møteplass for bærekraftig bruk av tre i byggeri i Europa. Årets konferanse blir digital og går over fire dager med totimers sesjoner hver morgen.

Forum Wood Building Nordic arrangeres fra 13. til 16. oktober og har fokus på tiden som ligger foran oss.

- Årets konferanse tar utgangspunkt i de kort- og langsiktige utfordringene som ligger på mange områder i forhold til FNs 17 bærekraftsmål. Videre ser konferansen på hvordan å håndtere den pågående korona-pandemien. Med FNs bærekraftsmål som basis blir det også presentert en rekke prosjekter som synliggjør hvilke muligheter man har til å nå bærekraftsmålene både sosialt, miljømessig og økonomisk, skriver arrangøren i en pressemelding.

Professor Mark Hughes fra Aalto Universitetet ser på hvordan gjenbruk av tre kan bidra til å nå FNs bærekraftsmål nummer 12. Ulrika Liiv fra Obos Sverige forteller om deres utfordringer og erfaringer i forhold til korona-pandemien. En hel sesjon omhandler prosjekter fra NERO (Nearly zero energy buildings in the Nordic countries). Den siste dagen er viet ulike prosjekter og her vil blant annet Reinhard Kropf fra Helen og Hard snakke om hvordan å designe «futureproof wooden buildings».