Fra en tidligere demonstrasjon. Foto: Ronny Teigås / NTB scanpix

Fortsatt oppholdsforbud ved vindkraftanlegg på Frøya

Politiet har bestemt å ytterligere forlenge oppholdsforbudet i anleggsområdet til vindkraftanlegget ved Nessadalen på Frøya.

Oppholdsforbudet ble innført 19. august 2019, i forbindelse med vindkraftutbyggingen på Frøya, og har jevnlig blitt fornyet siden da.

I en pressemelding fra Trøndelag politidistrikt torsdag heter det at politiet har foretatt en fornyet vurdering og konkludert med at det er grunnlag for fortsatt oppholdsforbud.

– Begrunnelsen for at det besluttes oppholdsforbud, er som tidligere, at det i lengre tid, ved gjentatte anledninger, har vært utøvd ferdsel/aktivitet som har hindret Trønderenergi i å utføre/få utført arbeid i forbindelse med oppføring av vindturbiner på stedet, heter det i meldingen.

Politiet gjør også oppmerksom på at det er blitt utført flere straffbare handlinger på stedet, samt at ferdsel i området utgjør en sikkerhetsrisiko.,

Det eksisterende oppholdsforbudet gjelder til og med 31. august 2020 ved midnatt, og forlenges denne gangen til og med 31. oktober 2020.

Det er Trønderenergi som har fått konsesjon til å bygge vindmølleparken på Frøya. Anleggsarbeidet starter i april i fjor, og anlegget skal etter planen være ferdig i løpet av året. Utbyggingen har skapt sterkt strid i lokalsamfunnet.