Forskningsleder - Vann og miljø

SINTEF Byggforsk er et internasjonalt ledende forskningsinstitutt for bærekraftig utvikling av bygg og infrastruktur. Vi løser utfordringer knyttet til hele byggeprosessen, og skaper verdier for våre kunder og for samfunnet gjennom forskning og utvikling, forskningsbasert rådgivning, produktdokumentasjon og kunnskapsformidling.

FirmaSINTEF Byggforsk
FylkeSør-Trøndelag
StedTrondheim, evt. Oslo
Søknadsfrist08.01.2017

Avdeling Infrastruktur søker

Forskningsleder Vann og miljø

Faggruppe Vann og miljø er en del av avdeling Infrastruktur i SINTEF Byggforsk. Avdelingen utvikler løsninger for våre kunder gjennom oppdragsforskning rettet mot infrastruktur i det bygde miljø; vann og avløp, samferdsel og undergrunn. Våre medarbeidere jobber innen virksomhetsområdene forskning, forskningsbasert rådgivning, produktdokumentasjon og kunnskapsformidling. Fagmiljøet har godt utstyrte laboratorier. Vi er involvert i store, faglige forskningssentre som SFI KLIMA 2050 (Klimatilpasning av bygninger og infrastruktur). Avdelingen er internasjonalt orientert og jobber med flere prosjekter innenfor EUs rammeprogram for forskning, bl.a Horizon 2020. Våre forskere samarbeider tett med NTNU. For mer informasjon, se www.sintef.no/byggforsk.

Vi søker en erfaren fagperson med bakgrunn innen vannforsynings- og avløpsteknikk til å lede faggruppe Vann og miljø. Faggruppen er i hovedsak basert i Trondheim, men har også medarbeidere som er lokalisert på vårt Oslo-kontor. Faggruppen har hovedfokus innen drikkevannsforsyning og rensing av avløpsvann samt forvaltning av vannsystemer. Viktige satsingsområder er teknologi og løsninger for klimatilpasning, redusert miljøbelastning og ressursgjenvinning, bærekraftsvurderinger (LCA), risiko og sårbarhetsanalyser samt utforming og optimalisering av renseprosesser.

Stillingen som forskningsleder er en kombinert leder- og forskerstilling. Som forskningsleder er du en del av avdelingsledelsen, og rapporterer til forskningssjef. Avdelingsledelsen sitter i Trondheim, men lokalisering i Oslo kan diskuteres.

Kvalifikasjoner
Vi søker en fagperson med universitetsutdannelse på MSc- og PhD-nivå. Vi ser spesielt etter personer med erfaring fra næringslivet.

Du må være kundeorientert og se forretningsmuligheter. Vi søker en faglig dyktig medarbeider med initiativ, glød og interesse for ledelse.

Arbeidsoppgaver
Du vil bli en del av et godt faglig miljø med stor frihet til å utforme din egen hverdag og med stort ansvar. Som forskningsleder har du personalansvar for ansatte i faggruppen. Som forskningsleder får du varierte og utfordrende oppgaver med mulighet for å jobbe både med fag og ledelse.

Vi tilbyr

  • Konkurransedyktig lønn
  • Gunstige pensjons- og forsikringsordninger
  • Fleksibel arbeidstid
  • Kreativt og tverrfaglig arbeidsmiljø som er internasjonalt anerkjent
  • Samarbeid med vitenskapelig personell og studenter ved NTNU
  • Trivelig arbeidsplass med gode kolleger

Spørsmål om stillingen

Berit Laanke

Forskningssjef

Telefon 928 08 312

Søk stilling

Vis flere stillinger: