Forsker/forskningsleder til faggruppe Betong

SINTEF Byggforsk er et internasjonalt ledende forskningsinstitutt for bygge- og anleggsnæringen. Vi løser utfordringer knyttet til hele byggeprosessen, og skaper verdier for våre kunder og for samfunnet gjennom forskning og utvikling, spesialrådgivning, produktdokumentasjon og kunnskapsformidling. Våre medarbeidere jobber hver dag sammen med over 2.000 ansatte i SINTEF for å oppfylle vår visjon: Teknologi for et bedre samfunn.

Firma SINTEF Byggforsk
FylkeSør-Trøndelag
StedTrondheim
Søknadsfrist30.10.2014

SINTEF Byggforsk i Trondheim søker:

Seniorforsker/forsker  -   med lederansvar for faggruppe Betong

Vi søker en erfaren fagperson innenfor betongområdet til å lede vår faggruppe Betong i Trondheim. Faggruppen består av 13 medarbeidere med hovedfokus på betongteknologi, sement- og betongkjemi, mineralske byggeråstoffer og konstruksjonsteknikk. Viktige satsingsområder er teknologi og løsninger for redusert miljøbelastning og økt ressursutnyttelse, nye materialer, byggemetoder og konstruksjonsløsninger, bestandighet og rehabilitering.

Faggruppe Betong er en del av avdeling Byggematerialer og konstruksjoner. Avdelingen disponerer godt utstyrte laboratorier. Vi leder og er involvert i store, faglige forskningssentre som SFI COIN (Concrete Innovation Centre) og ZEB (Zero Emission Buildings). En økende andel av våre oppdrag er for internasjonale kunder. For mer informasjon, se www.sintef.no/byggforsk.

Kvalifikasjoner

Vi søker en fagperson med universitetsutdannelse på MSc- og PhD-nivå, gjerne med erfaring fra produksjonsbedrift, entreprenør, rådgivende ingeniør eller forskningsmiljø. Ledererfaring er også et ønske.

Du må være kunde- og løsningsorientert og ha god bransjekontakt. Du må like å arbeide i team, men også ha evnen til selv å drive fram prosjekter. Vi søker en faglig dyktig medarbeider med initiativ, glød og interesse for ledelse.

Arbeidsoppgaver

Som forskningsleder er du en del av avdelingsledelsen, og rapporterer direkte til forskningssjef. Du vil bli en del av et godt faglig miljø med stor frihet til å utforme din egen hverdag og med stort ansvar. Forskningsleder er en funksjon knyttet opp til en (senior)forskerstilling, hvor du må regne med å bruke ca halvparten av tiden til ledelse av faggruppen og den andre halvparten til forskningsbasert prosjektarbeid. Vi tilbyr varierte og utfordrende oppgaver innenfor:

  • Tverrfaglige prosjekter i nært samarbeid med industrien, andre enheter i SINTEF og samarbeidende universitetsmiljø
  • Anvendt forskning for å utvikle nye produkter, løsninger og standarder
  • Produktutvikling, prøving og dokumentasjon
  • Forskningsbasert spesialrådgivning
  • Administrasjon, ledelse og drift – herunder delegerte personaloppgaver på vegne av forskningssjef

Vi tilbyr

  • Konkurransedyktig betingelser - herunder gunstige pensjons- og forsikringsordninger
  • Fleksibel arbeidstid
  • Kreativt og tverrfaglig arbeidsmiljø som er internasjonalt anerkjent
  • Gode muligheter for faglig fordypning og utvikling
  • Samarbeid med vitenskapelig personell og studenter ved NTNU

For nærmere informasjon om stillingene kontakt forskningssjef Jonas Holme på tlf. 91521367, e-post jonas.holme@sintef.no

Søknadsfrist er 30. oktober 2014.

Hele utlysningen og søknadsskjema finner du på www.sintef.no/jobb

Vis flere stillinger: