Boligsalget tar seg opp på Fornebu.

Fornebu-salget øker igjen

OBOS ligger an til å selge rundt 200 boliger på Fornebu i år, mot 179 i fjor. Boligbyggerlaget har fire salgsstarter i det voksende Bærum-området denne høsten.

Det skriver Budstikka i en artikkel på sine nettsider.

– Høsten i fjor var nesten en katastrofe, markedet var veldig dårlig. Men vi har fått en god start på dette året, og nå trenger vi påfyll av nye boliger for salg, forteller Daniel Siraj og Jørgen Stavrum, sjefer for henholdsvis Obos Nye boliger og Obos på Fornebu.

Obos solgte bare 179 nye boliger på Fornebu i fjor, mot 270 året før.

Hittil i år er det solgt 145 boliger på Fornebu. Dette er syv færre enn fjorårets tall på samme tid, men prognosen for inneværende år er 200 solgte boliger, skriver Budstikka.

Interessen for Svaletunet på Storøya illustrerer et taktskifte fra fjorårets trege marked. 14 av de 33 leilighetene og rekkehusene ble, ifølge artikkelen, revet bort allerede ved salgsstarten 18. september, og fredag var 17 av boligene solgt. Dermed bærer det mot byggestart i februar.

Neste salgsstart i Obos-regi på Fornebulandet skjer tirsdag 16. oktober. Da legges 24 leiligheter i prosjektet 1367 på Hundsund ut i markedet. Senere følger Tun 7, med 56 leiligheter, 30. oktober. Høstens siste OBOS-salgsstart omfatter 26 leiligheter i et ennå ikke navngitt byggetrinn på Storøya i november.

– Det begynner å haste med fase 2 av Fornebu-utbyggingen. Vi har om lag halvannet års salgsvolum igjen, så er det tomt, sier Obos-direktørene til budstikka.no.