Flyttet Byggmakker i telt

Byggmakker Skattum på Hamar har flyttet hele byggevareforretningen inn i midlertidige haller.

Varehussjef Arild Larsen er fornøyd med de mildertidige lokalene, men legger ikke skjul på at han gleder seg til å flytte inn i nytt og permanent anlegg til neste år.

– Det var nok mange som hadde sett for seg noe annet da vi sa vi skulle flytte inn i telt. Vi har faktisk fått mange positive tilbakemeldinger fra både proff- og privatkunder, sier varehussjef Arild Larsen til Byggeindustrien.

Bedre beliggenhet

Byggmakker Skattum har over flere år leid lokaler av Salto Eiendom ved Olrud Handelspark på Furnes utenfor Hamar. Byggevareleverandøren var imidlertid ikke helt fornøyd med beliggenheten. I tillegg var størrelsen på anlegget, ifølge Larsen, litt stor i forhold til omsetningen. Da Tema Eiendom kom på banen med tilbud om å bygge nye og skreddersydde lokaler på Åker Handelspark nærmere E6 og nærmere Hamar, slo Byggmakker Skattum til.

– Nå får vi en bedre beliggenhet og et bedre anlegg. Det vil gagne både kundene og oss, kommenterer Larsen.

To flyttinger på under ett år

Det ble raskt klart at Tema Eiendom ikke ville rekke å få på plass det nye Byggmakker-anlegget før byggevareleverandørens leiekontrakt ved Olrud Handelspark går ut ved årsskiftet. Salto Eiendom var heller ikke interessert i å leie ut til Byggmakker ett ekstra år frem til nybygget står innflyttingsklart. Resultatet ble derfor at Tema Eiendom satt opp to midlertidige haller som Byggmakker Skattum leier frem til nytt anlegg står klart.

– Vi hadde selvsagt håpet at vi kunne leie ett år til på Olrud. Det er krevende å flytte to ganger på under ett år, men vi har en fabelaktig gjeng med ansatte som tar dette på strak arm og som er veldig motivert for å flytte inn i helt nytt bygg til neste år, sier Larsen.

Oppvarmet og isolert

Byggmakker Skattums midlertidige anlegg består av to byggevarehaller som begge er på 1000 kvadratmeter. Den ene hallen er isolert og oppvarmet og fungerer som en vanlig byggevarebutikk, mens i den andre er det trelastavdeling. Det er Hallgruppen som har levert hallene.

– Trelasthallen er ikke oppvarmet, men den har drive thru slik kundene er vant til, opplyser Larsen.

Utenfor hallene står det en brakkerigg, som er leid hos Mylift, og som huser kontorer for administrasjon, samt personalarealer.

Fått plass til nesten alt

Varehussjefen erkjenner at de nå har litt mindre plass enn de har behov for, men han fremhever samtidig at det kun er lite etterspurte varer de ikke har funnet plass til i hyllene.

– Det er ikke så store forhold, men vi har fått inn det aller meste av produkter og produktlinjer, opplyser Larsen.

Håper på åpning sensommer 2019

Byggmakker Skattums Hamar-avdeling har funnet seg til rette i midlertidige lokaler, men Larsen legger ikke skjul på at de ser frem mot å flytte inn i nye og skreddersydde lokaler. Han håper Tema Eiendom snart får den siste godkjennelsen fra Fylkeskommunen slik at entreprenøren Betonmast kan starte byggingen av det nye anlegget som Byggmakker Skattum håper kan stå klart på sensommeren/høsten 2019.

– Det blir et effektivt anlegg tilpasset vår drift. Fotavtrykket blir på cirka 4500 kvadratmeter og vi får en butikk som blant annet vil ha en stor mesanin hvor vi legger salg av kjøkken, bad og garderobe, forteller Larsen.