Flexit Silent Eco blir nå tilbakekalt fra markedet.

Flexit tilbakekaller baderomsvifte

Flexit tilbakekaller eldre versjoner av baderomsviften Silent Eco. 

Berørte vil få erstattet produktet med en ny modell.

- Årsaken er enkelte branntilløp, der mulig årsak kan være en produksjonsfeil i vifter av typen Flexit Silent Eco produsert før november 2017, heter det i en pressemelding fra Flexit.

- En rekke uavhengige eksperter i inn- og utland har undersøkt produktet uten å finne noen systematiske feil. Produktet er sertifisert iht. gjeldende lover og forskrifter. Selv om det ennå ikke er konkludert med hva som er brannårsak, velger Flexit likevel å tilbakekalle det aktuelle produktet, skriver selskapet.

– Vi kan ikke ta noen sjanser i saker som dette. Våre produkter skal ikke utgjøre en risiko for våre kunder. Derfor velger vi en full tilbaketrekking, sier Knut Skogstad, administrerende direktør Flexit.

- På nettsiden flexit.no finner man både bilde av viften og mer informasjon som hjelper deg med å avdekke om dette gjelder din modell. Her kan man også enkelt registrere seg for å få en ny vifte. Så fort vi har registrert henvendelsen, vil vi forberede utsendelse av ny vifte. Den sendes med post, og man får en SMS så fort den kan hentes på nærmeste utleveringssted. Dersom man har en vifte som er montert av autorisert installatør, og har dokumentasjon på dette (eks. samsvarserklæring), vil Flexit også sørge for forskriftsmessig montering av den nye viften. En lokal montør vil i så fall ta kontakt for nærmere avtale, melder selskapet.