Flest menn vil bli ny sjef i Innovasjon Norge

I alt 66 søkere har meldt sin interesse for å ta over direktørjobben i Innovasjon Norge etter Anita Krohn Traaseth. Av søkerne er 46 menn.

I fjor sa Traaseth opp sin stilling som administrerende direktør. Nettavisen har fått innsyn i den offentlige søkerlisten.

Der står blant annet bompengeaksjonist Cecilie Lyngby og tidligere GK-sjef Nina Riibe, men også navn som KPMG-advokat Vivi Cecilie Bjerkaas og gründer og Høyre-politiker Steinar Hoel Korsmo.

Også Norges mest ivrige jobbsøker Thorbjørn Gaarder har søkt. Han har tidligere søkt jobber som både politimester i Oslo, skattedirektør, pressegeneral, finansdirektør, helsetopp og politidirektør, ifølge Dagbladet.

Det er også to interne søkere på listen. Det er Mona Skaret, som leder divisjonen for vekstkraftige bedrifter og klynger, og Gro Dyrnes, som er direktør for Innovasjon Norge Americas, og leder kontoret i San Francisco.

På søkerlisten er det også jurister, daglige ledere, styremedlemmer og investorer. En rekke personer er også unntatt offentlighet.

Det statlige selskapet har kontorer i alle landets fylker og i 27 land. Innovasjon Norge har rundt 700 ansatte.