Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Flere uker å vente på billettrefusjon etter togstreiken

Du må belage deg på å vente i opptil seks uker før du får utbetalt erstatning for tapte billettpenger under lokførerstreiken.

Trolig er det snakk mange tusen togreisende som har søkt om refusjon etter den nesten fem uker lange lokførerstreiken, skriver Østlandets Blad. Til sammen ble flere titusen passasjerer rammet. Konflikten gikk spesielt hardt utover Østfoldbanen.

Men de som har søkt dekket utgiftene til billetter de ikke fikk brukt, må belage seg på å vente omtrent like lenge på å få pengene som sine som streiken varte. Ventetiden på behandlingen er mellom fire og seks uker, anslår NSB.

Alle som har fått sin billett berørt av den fem uker lange lokførerstreiken, skal få igjen penger for den perioden den er blitt berørt. Hvis du kjøpte nytt månedskort på streikens siste dag, får du ikke igjen penger for hele kortet.

Men de som har vært rammet på Østfoldbanen og som har brukt Ruter-billett til å ta bussen innover, vil ikke få refundert billetten for denne dagen, understreker pressekontakt Gina Scholz i NSB.