Flere skifter kraftleverandør for å spare penger

Nesten en kvart million strømkunder skiftet kraftleverandør i 2010, ifølge NVE, som tror økt oppmerksomhet rundt strømprisene er årsaken.

 

Ikke siden 2006 har så mange skiftet strømselskap som i fjor, opplyser Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE). Til sammen valgte 244.000 husholdningskunder å skifte kraftleverandør, en økning på 25 prosent fra 2009. NVE mener den store oppmerksomheten rundt strømprisene påvirker flere til å skifte leverandør.

Samtidig blir det satt importrekord i strømmarkedet. Årsaken er at lite vann i norske magasiner i kombinasjon med et høyt forbruk gir høyere priser i Norge enn i landene omkring. Statnett opplyser i en pressemelding at det aldri før har blitt importert så mye strøm til Norge som i januar i år.

Ifølge Statnett har importen bidratt til å holde prisen på kraft lavere enn om man var tvunget til å bare bruke norskprodusert kraft.

Likevel er høye priser det som gjør at flere velger å skifte leverandør. NVE mener normale husholdninger kan spare flere hundre kroner i året på å skifte leverandør, avhengig av hva slags kraftkontrakt man har. (©NTB)