Fisketorget i Bergen. Foto: Marit Rasmussen / NTB scanpix.

Fiskehandlere kastes ut av Fisketorget i Bergen

Både Norsk Sjømatsenter og flere fiskehandlere på Fisketorget i Bergen blir kastet ut av Mathallen, melder Fiskeribladet Fiskaren.

Fiskehandler Tom Rørnes har allerede blitt begjært utkastet. Den samme meldingen har den største leietakeren i Mathallen på Fisketorget, Norsk Sjømatsenter, fått. Fiskehandlerne Fjellskål og Djukastein vil få samme begjæring i slutten av mars, sier driftsselskapet Totalreform til Fiskeribladet Fiskaren fredag.

Rekken av utkastelser kommer på grunn av manglende husleie og felleskostnader fra leietakere i Mathallen ikke blir betalt, ifølge Totalreform. Selskapets administrerende direktør Anders Bjerke sier til Fiskeribladet Fiskaren at de har 8,2 millioner kroner utestående.

Administrerende direktør Odd Jordheim i Norsk Sjømatsenter forteller at de har holdt tilbake husleie fordi Totalreform ikke har overholdt sin kontrakt.

– Vi har vært leietaker i tre år og har en kontrakt som sier at vi skal ha en viss kvalitet på lokalene. Det har vi ikke fått, ventilasjonsanlegget har ikke fungert overhodet. Det har medført at vi ikke har kunne benytte mer enn halvparten av lokalets kapasitet, sier Jordheim.

Totalreform overleverer driften av Mathallen til Bergen kommune 1. april, men selskapet vil rettsforfølge de som ikke har betalt utestående kostnader.