Fra venstre: Ståle Eilertsen, Rune Duesund, Håkon Winterseth og Trond Ulgenes. (Foto: Firesafe)

Firesafe øker satsingen på brannteknisk rådgivning

Firesafe utvider sin rådgivningsvirksomhet og oppretter nå ny avdeling i Bergen.

- Selskapet blir med det blant de fem største innen brannrådgivning i Norge, med til sammen 33 ansatte i region Øst, Vest og Midt-Norge, heter det i en pressemelding.

Firesafe satser nå i Bergen og oppretter en ny brannrådgivningsenhet med til sammen 11 ansatte. De tre første medarbeiderne, er allerede på plass. I løpet av høsten kommer det ytterligere åtte medarbeidere.

- Firesafe konsernet har doblet omsetningen siden 2010. Vi satser nå ytterligere på vår rådgivningsvirksomhet som er en veldig viktig del av konsernet. Med nyansettelsene i Bergen får vi styrket kompetanse og erfaring innen brannrådgivning og går inn blant de fem største selskapene i Norge, sier Morten Ameln, administrerende direktør i Firesafe.

De tre nye som går inn i rådgivningsteamet i Bergen er Rune Duesund, Håkon Winterseth og Ståle Eilertsen. De tre kommer fra henholdsvis Cowi/ Skansen Consult i Bergen.

- Med dem på laget får brannrådgivningstjenesten vår en unik sammensetning av kompetanse. Håkon er formann i BFO (Brannfaglig Fellesorganisasjon) og går inn som faglig sjef for Firesafe Consulting Norge. Rune blir ansvarlig for den nye avdelingen i Bergen, og Ståle går inn og styrker avdelingen som senior brannteknisk rådgiver i Bergen. Vi tar med dette et stort steg opp i eliteserien innen brannteknisk rådgivning i Norge, og jeg gleder meg til å se hvilke resultater de kan bidra til, sier Ameln.

I tillegg til de nye ansettelsene i Bergen, styrker Firesafe også sin brannrådgivningstjeneste i Trondheim. Trond Ulgenes går fra Norconsult og blir ny leder for Firesafe Consulting i Trondheim.

- Vi er veldig glad for at Trond skal ha ansvar for satsningen vår i Trondheim og Midt-Norge. Han har bred erfaring innen brannsikringsfaget, og vi ser frem til å styrke oss i Midt-Norge i enda større grad i tiden fremover, sier Ameln. Vi ansetter også Rune Berglund som brannteknisk rådgiver, hans spesialområde er brannvernledelse.

Firesafe Consulting i Trondheim og satellittenheten i Kristiansund vil etter nyansettelsene bestå av seks medarbeidere.

Firesafe Consulting leverer blant annet brannteknisk prosjektering, tilstandsanalyser, brannforløp og røyksimulering og branntekniske tegninger.

- Vi er opptatt av å følge med på, og utvikle faget. Derfor engasjerer vi oss også utover kun å levere våre tjenester. I dag leverer vi hele pakken når det gjelder branntekniske tjenester. Dette gjør vi bevisst, fordi vi opplever at det for kunden er praktisk og økonomisk å forholde seg til kun én leverandør, Ameln.