<p>Supertree<br></p>OslosolarGreen-water-landRipple Effect

Fire finalister i konkurranse om Entra-plusshus i Oslo

Entra går videre med fire av de innsendte forslagene til utvikling av plusshuset Urban+ på Lilletorget 1 midt i Oslo sentrum.

Bidrag fra hele 16 ulike arkitektkontor med bredt sammensatte tverrfaglige team har deltatt i konkurransen.

Eiendomsselskapet Entra utlyste tidligere i år en internasjonal arkitekt- og innovasjonskonkurranse om et nytt og miljøvennlig kontorbygg midt i Oslo. Hele 16 forslag kom inn i konkurransen, og juryen har nå plukket ut fire vinnere til å være med videre.

- Som jury har vi hatt det vanskelige privilegiet å kunne vurdere hele 16 svært kompetente og ambisiøse forslag til hvordan Entra kan utvikle Lilletorget. Etter grundige vurderinger er vi svært glade for å kunne gratulere de fire vinnerne som går videre i konkurransen, sier en fornøyd Kristin Haug Lund, juryleder og direktør prosjektutvikling og teknisk.

De fire vinnerne er:

* SAAHA AS med forslaget «Supertree». Levert i samarbeid med LALA Tøyen, Degree of Freedom og Gether.

* schmidt hammer lassen architects med forslaget «Ripple Effect». Levert i samarbeid med LOOP architects, COWI, TRANSSOLAR Energietechnik GmbH og Vugge til Vugge Danmark.

* Code Arkitektur med forslaget «OSLOSOLAR». Levert i samarbeid med Rambøll og Institutt for Energiteknologi.

* Narud-Stokke-Wiig AS Arkitekter MNAL med forslaget «GreenWaterLand». Levert i samarbeid med Multiconsult, Green Gas, B16 Arkitektur & Landskap, Norsam og Rift.

Det nye kontorbygget vil bli et nytt FutureBuilt-bygg og plusshus med krav om å produsere minimum 2 kWh/m2, noe som er svært ambisiøst å få til midt i Oslo sentrum. Entra har også målsetning om å oppnå sertifiseringen BREEAM NOR Outstanding på bygget.

Hvem av de fire tverrfaglige teamene som står igjen som vinner av konkurransen i sin helhet, er ventet å kåres i juni 2015.

Oppnevnte jury for Urban+ er:

* Kristin Haug Lund - Direktør Prosjektutvikling og teknisk i Entra (Juryleder)

* Sonja Horn - Regiondirektør Oslo Sentrum i Entra

* Henrik Melder - Utleiesjef i Entra

* Fritjof Salvesen - Asplan Viak (RIF)

* Stein Stoknes - FutureBuilt (NAL)

* Kristin Jarmund - MArch. MNAL (Kristin Jarmund arkitekter AS), oppnevnt av NAL

* Kasper Guldager Jensen - Architect MAA (3XNielsen AS, Denmark), oppnevnt av NAL