Finn Midbøe AS har fått kontrakt med nye Stavanger universitetssjukehus om å levere provisorisk VVS til byggeplassen. Foto: Helse Stavanger

Finn Midbøe vant VVS-kontrakt på nytt Stavanger-sykehus

Finn Midbøe AS har fått kontrakt med nye Stavanger universitetssjukehus om å levere provisorisk VVS til byggeplassen. Kontrakten har en verdi på over 30 millioner kroner inkludert merverdiavgift.

Det skriver Helse Stavanger i en pressemelding tirsdag.

Kontrakten innebærer at Finn Midbøe skal levere vann til byggeprosjektet med vaske- og spylestasjoner, avløp, avfukting, provisorisk infrastruktur for byggene og avløp fra takslukene. I tillegg skal selskapet selv bygge nødvendige adkomstveier og sørge for kran og drift der det er behov, heter det i pressemeldingen.

‒ Dette er et stort og komplekst oppdrag for oss, og planleggingen er allerede i gang. Vi kommer til å sysselsette 4-10 personer med dette og ser frem til å levere vårt bidrag til det nye universitetssykehuset i Stavanger, sier Svein Midbøe, daglig leder i Finn Midbøe.

Leveransen består i praksis av omtrent 8.000 meter vann- og varmeledninger, 1.500 meter avløpsledninger, 500 meter ventilasjonsrør, et mobilt prefabrikkert varmekraftverk, 50 avfuktningsaggregater og 200 oppvarmingsaggregater og vifter.

‒ Vi er stolte over å ha vunnet frem med vårt tilbud dette bygget som vil bety veldig mye for folk i vår region. Dette blir en kjekk jobb for oss og er en viktig jobb for alle som har sin arbeidsdag på byggeplassen. Det ansvaret tar vi, sier Midbøe.

‒ Provisorisk VVS er en svært sentral leveranse for alle som jobber på byggeplassen for nye SUS. Midbøe kommer inn og sørger for at vi har tilgjengelig vann og avløp når bygget er tett, og jeg er glad for at kontrakten er på plass. Det er selvsagt ekstra kjekt at et lokalt og tradisjonsrikt Stavangerselskap vinner frem i konkurransen, sier prosjektdirektør for nye SUS, Kari Gro Johanson.