Gull-Britt Jonasson, administrerende direktør i Finja

Finja har reist to vindkraftverk

Etter å ha kjøpt to vindkraftverk ble det forrige høst klart at Finja blir selvforsynt med grønn energi.

På Rödstadhöjden utenfor svenske Sollefteå pågår nå reisning av begge kraftverkene, og snart kommer energien til å flyte. Når de 94 meter høye tårnene, de 124 tonn tunge maskinhusene og rotorbladene med diameter på 112 meter er på plass skal vindkraftverkene påkobles elnettet og Finja begynne å bidra til Sveriges mål om å øke produksjonen av fornybar energi, skriver selskapet i en pressemelding.

Totalt består vindparken på Rödstadhöjden av seks vindkraftverk som til sammen kommer til å produsere 57 GWh, hvilket tilsvarer elektrisitetsforbruket til drøyt 11 000 husholdninger per år. Det er ingen tilfeldighet at vindparken ligger nettopp på Rödstadhöjden, for Sollefteå er en kommune med gode forutsetninger for vindkraft og som vet å prioritere grønn energi. Dette engasjementet deles av Finja, som kommer til å tilføre elnettet dobbelt så mye energi som konsernet selv trenger.

– Jeg har vært vitne til reisningen av både betong- og murverk, men dette er første gangen jeg har vært med på reisningen av bæreverket til et vindkraftverk. Å være på plass og ta del på nært hold var både spennende og inspirerende, sier Gull-Britt Jonasson, administrerende direktør i Finja.