Finanssjef

Veidekke er en av Skandinavias største entreprenører. Selskapet utfører alle typer bygg- og anleggsoppdrag, vedlikeholder veier og produserer asfalt, pukk og grus. Involvering og lokalkunnskap kjennetegner virksomheten. Omsetningen er om lag 37 milliarder kroner, og halvparten av de 8 200 medarbeiderne eier aksjer i selskapet. Veidekke er notert på Oslo Børs og har siden starten i 1936 alltid gått med overskudd. Veidekke ASA har hovedkontor i Oslo og består av to virksomhetsområder: Bygg og Infrastruktur.

Firma Veidekke ASA
FylkeOslo
StedSkøyen
Søknadsfrist09.11.2020

Vår nye Finanssjef vil i samarbeid med CFO, ha ansvar for å lede og ytterligere videreutvikle konsernets sentrale finansfunksjon. Finansavdelingen består av 3-4 personer (inkl. Finanssjef) og er ansvarlig for finansiering, cash management, bankrelasjoner, rente- og valutaeksponeringer, garantier og aksjekontor/aksjer til ansatte. Avdelingen skal være støtte og rådgiver for de operative enhetene og ledelsen i Veidekke innenfor disse områdene. Stillingen rapporterer til CFO og arbeidssted vil være på Veidekkes hovedkontor på Skøyen i Oslo.

Overordnede oppgaver

  • Sikre konsernets kortsiktige og langsiktige finansielle behov
  • Fremmedkapitaloppfølging, herunder bankrelasjoner
  • Kapitalstyring, allokering og forvalting
  • Cash management
  • Rente- og valutaeksponering
  • Samarbeid og støtte virksomhetene i finansielle problemstillinger
  • Aktiv deltagelse i relevante interne fora
  • Formalisere og strukturere tjenester og ansvarsområder mellom konsern og virksomhetsområdene
  • Leder for finansteamet

Profil

Rett kandidat har høyere økonomisk utdanning og 5-10 års erfaring innenfor finans fra større industri-/handelsselskaper eller fra bankvirksomhet. Du er metodisk og faglig sterk, har solid relasjonskompetanse, og evner å orientere deg på kryss og tvers i en stor skandinavisk organisasjon. I tillegg til å lede finansteamet, er det viktig at du selv også er hands on og jobber operativt.

Veidekke tilbyr

Om du blir en del av vårt team får du en selvstendig og ansvarsfull jobb blant dyktige kollegaer i en involverende organisasjon. Du blir en del av en bedrift som er uformell i sin omgangstone og har et positivt arbeidsmiljø, som er løsningsorientert og kompetent. Glimt i øyet og god humor på arbeidsplassen er viktig for oss.

Vi har konkurransedyktige betingelser og gode pensjons- og forsikringsordninger, og vi kan tilby deg medeierskap i form av aksjer, noe som gir en unik og samlende bedriftskultur.

Ved spørsmål, kontakt våre rådgivere i Bønes Virik:

Eva Sandboe
Partner
eva@bonesvirik.no
90967644

Christine Finset
Partner & Manager Executive Research
christine@bonesvirik.no
92010731

Søk stilling

Vis flere stillinger: