Stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen fikk finanskomiteens tilslutning til å utvide fullmakten til byggeprosjektet med 90 millioner kroner. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Finanskomiteen godkjente mer penger til Stortingets byggeprosjekt

En enstemmig finanskomité sa mandag ja til å utvide fullmakten til Stortingets byggeprosjekt med 90 millioner kroner.

– Dette gjør at man kan holde maskinene i gang. Det dyreste som kunne skje, var at prosjektet stoppet opp, sier finanskomiteens leder Henrik Asheim (H) til NTB.

Utvidelsen på 90 millioner kroner er en del av den siste overskridelsen på 500 millioner kroner som ble kjent i februar. Resten av regningen blir trolig behandlet i forbindelse med revidert nasjonalbudsjett.

Det var ventet at finanskomiteen ville gi grønt lys til denne utvidelsen. Den vedtatte rammen på 1,8 milliarder ville være tømt innen inngangen til mai måned.

Rødts Bjørnar Moxnes ba imidlertid om at det må utarbeides en plan for å se på hvor mye Stortingets administrasjon kan spare.

– Det var noe diskusjon rundt besparelser, men 1. mai ville man gå ut over sine fullmakter, og det er bare en uke til. En samlet komité mente derfor at prosjektet må fortsette, sier Asheim.

Den samlede rammen for byggeprosjektet i Prinsens gate 26, nytt post- og varemottak og ny innkjøringstunnel er dermed på 1.928 millioner kroner.