Fem hus tatt av vannmassene i Odda

Fem hus er foreløpig tatt av flommen i Odda i Hordaland natt til onsdag. Nå evakueres flere innbyggere.

Grunnen under flere hus er truet fordi elven Opo – som renner gjennom Odda sentrum – har gått langt over sine bredder.

– Vannføringen er så stor at den graver ut grunnen under husene. Vi har evakuert over 30 personer, men heldigvis er ingen skadd, sier operasjonsleder Morten Kronen i Hordaland politidistrikt til NTB.

Ved 6-tiden onsdag morgen ble 15 personer på Hjøllo på østsiden av elven også evakuert. Også på denne siden er det fare for utglidning av masse. Politiet utelukker ikke at flere hus vil gå tapt i flommen.

En buss og en garasje er også blitt offer for vannmassene, og en annen buss er i faresonen. Bussen står parkert like ved en bensinstasjon, og ifølge politiet overvåker brannmannskapene området i tilfelle vannmassene skal grave ut drivstofftankene som ligger under bakken på stasjonsområdet.

– Situasjonen er på langt nær avklart. Husene som føres ned av elven vil snart komme til en avstengt bru litt sør i Odda, og vi følger nøye med på situasjonen sammen med brannmannskaper og Sivilforsvaret, sier Kronen.

Tirsdag kveld ble det satt i gang forberedelser til evakuering av Odda sykehus etter at en oksygentank kom under vann. Det var frykt for eksplosjon, noe som gjorde at det ble vurdert å evakuere de 18 pasientene ved sykehuset. Men da det ble klart at det ikke var noen eksplosjonsfare, ble evakueringen stanset.