Farmen til tidligere vannverkssjef solgt

Den afrikanske farmen til tidligere vannverkssjef Ivar T. Henriksen er solgt, opplyser selskapet Strandveien 1. Hvor store midler som kan tilbakeføres til Nedre Romerike, er uklart foreløpig.

Selskapet Strandveien 1 AS er sammen med Nedre Romerike Vannverk AS berettiget til utbytte, opplyser daglig leder i selskapet, Dag Jørgensen, i en pressemelding.

Ifølge pressemeldingen har eierselskapet Unitrade 201 (PTY) Ltd., som ble opprettet av Henriksen, solgt sine gjenværende eiendommer i Eastern Cape distrikt.

Salgssummen er fastsatt til 41 millioner rand, noe som tilsvarer rundt 24,7 millioner kroner, ifølge rb.no.

Det var i oktober 2005 Aftenposten avslørte at Henriksen, som var direktør for Nedre Romerike vannverk (NRV) og Sentralrenseanlegget RA-2, hadde bygd opp et privat jaktparadis bestående av ni farmer i Sør-Afrika.

Henriksen nektet å opplyse hvor han hadde fått pengene fra. Han ble permittert fra sin stilling, siktet for økonomisk utroskap og i 2010 dømt til sju og et halvt år i fengsel for økonomisk utroskap og grov korrupsjon. Saken er blitt omtalt som Norges alvorligste korrupsjonssak.

Dag Jørgensen, opplyser til Romerikes Blad at det er for tidlig å si hvor stort beløp som kan tilbakeføres kommunene på Nedre Romerike etter salget i Sør-Afrika.