Fakturafabrikantene i byggenæringen må stanses

En 28 år gammel albaner er dømt til fire års fengsel for heleri, hvitvasking og omfattende bruk av falsk identitet knyttet til fakturasvindel, skriver Aftenposten som fortsetter med sine avsløringer fra den kriminelle del av byggebransjen. Dette er glimrende journalistikk.

I malerfirmaet ble det knapt løftet en malerkost, men svarte penger strømmet inn på konto.

Falskt navn, et firma uten virksomhet og kontoer opprettet under falske identiteter. Dommen i Oslo tingrett gir et innblikk i en godt organisert kriminell virksomhet. Saken kan også knyttes til et nettverk som skal ha hvitvasket hele 40 millioner kroner i byggebransjen, skriver Aftenposten som skal ha all honnør for at de setter så store ressurser og at avisen har journalister som har evne til å spore opp saker som ikke tåler dagens lys.

Albaneren har siden han kom til landet i 2008 vært mannen som har bidratt til å skjule fiktive fakturaer ved å ta ut penger kontant i minibanker. Nå er han dømt for heleri av 6,4 millioner kroner, som har skjedd på denne måten.

Byggenæringens organisasjoner har i lange tider advart mot utviklingen, men dessverre har ikke politikerne som har sittet i posisjon de siste årene, tatt disse signalene med stort nok alvor. Håpet er at den nye regjeringen styrker både politiet og skattemyndighetene slik at dette uvesenet kan stanses. Faren er overhengende for at mafiavirksomhet kan ødelegge for all legal virksomhet i denne næringen.

Les mer i Aftenposten her:

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/Maler-gikk-mest-i-minibanken---domt-for-heleri-av-6_4-mill-7323372.html