August ser ut til å bli en roligere måned for boligmarkedet enn juli. Illustrasjonsfoto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Færre på visning og roligere budrunder i august

August kan se ut til å bli en roligere måned for boligmarkedet, som siden april har overrasket økonomer og meklere med uvanlig prisutvikling.

Siden nyttår har boligprisene steget med 6,7 prosent, og 2020 ligger an til å slå rekordåret 2019 i antall salg, skriver Finansavisen.

Samtidig ser august ut til å bli en svakere måned enn normalt.

– Folk har en oppfatning av at boligmarkedet er hett, og det var det for så vidt i juli, men slik er det ikke lenger, sier daglig leder i Krogsveen avdeling Sagene, Caroline S. Stensrød, til avisen.

Vanligvis er august en av de beste månedene for boligsalg ettersom mange ser etter et nytt sted å bo. I år har også over 100.000 personer fått tilbud om studieplass. Men i år startet imidlertid augustsalget unormalt tidlig, og det ble solgt 45 prosent flere boliger i juli 2020 sammenlignet med fjoråret.

Stensrød tror boligmarkedets omtale i mediene har påvirket boligkjøperne.

– Nettopp det at det er skrevet mye om hvor bra boligmarkedet har gått, har gjort at flere nå er blitt redd for å kjøpe og heller vil vente til oktober/november. Det får vi tilbakemeldinger på, sier hun.