Tidligere hovedeier i Graphisoft Norge, Halvor Sandbu, tiltrer stillingen som konsernsjef i den nye konstellasjonen.

Evolver kjøper Graphisoft Norge, Nolliplan og M.A.D.

16. januar kjøpte Evolver Fund I, gjennom tre parallelle transaksjoner aksjemajoriteten i Graphisoft Norge (Arktis AS, Norge), Nolliplan AB (Sverige) og M.A.D. Oy (Finland).

Dette er bedrifter som er spesialiserte leverandører av verktøy og løsninger for digitalisering av byggebransjen basert på openBIM. S

Den nye gruppen omsetter for cirka 16 millioner euro. Ledelsen og de tidligere hovedeierne vil fortsette som aksjonærer og leder selskapene videre i sine respektive markeder.

- Med sin markedsposisjon blir gruppen en enda mer interessant partner for både eksisterende og nye kunder såvel som programvareleverandører. Selskapene fortsetter å operere under sine eksisterende navn. Konsernets hovedkontor ligger i Helsinki, heter det i en pressemelding.

Tidligere hovedeier i Graphisoft Norge, Halvor Sandbu, tiltrer stillingen som konsernsjef.

- Sammen skal vi være en sterkere aktør enn vi har vært individuelt. Sammenslåingen gir oss muligheten til å dra nytte av hverandres kompetanse og ressurser for å spisse våre leveranser og betjene kundene våre på en enda bedre måte i hvert marked. Samtidig kan vi realisere synergier og bli mer effektive. I Evolver har vi en aktiv og støttende hovedeier. Sammen fortsetter vi å utvikle selskapet i henhold til en felles plan. Jeg og mine kolleger gleder oss til å fortsette å hjelpe våre kunder å realisere de mange mulighetene som digitaliseringen av byggebransjen åpner for, sier Sandbu i meldingen.