Etterutdanning for tømrere er i gang

Byggmesterforbundet er i gang med den systematisert etterutdanning for tømrere.

I alt 15 deltakere er samlet i lokalene til Byggmestrenes Servicekontor i Bergen, for å gjennomføre første modul i "Etterutdanning for tømrere". Tømrerfaget er i rivende utvikling og gjennom lansering av dette kurskonseptet har bransjen endelig fått et tilbud for fordypning i faget.

Etterutdanning for tømrere består av fire moduler à tre dager og eksamen, og det hele gjennomføres i løpet av ca. åtte måneder med to måneder mellom hver samling. Kurset er i sin helhet utviklet av Byggmesterforbundets fagkonsulenter.

- Etter å ha jobbet med innholdet i lang tid, er det godt å være i gang, sier fagkonsulent og foreleser Jens-Morten Søreide. Sammen med kollega Tor-Ole Larsen, skal han i løpet av 3 dager lose deltakerne gjennom kursets Modul 1 – Konstruksjoner.

Tirsdag var første kursdag for de 15 tømrerne i Bergen. Vi gikk blant annet igjennom tegningsforståelse og viste hvordan man bruker Byggforsk Kunnskapssystem i praksis, forteller Tor Ole Larsen. - Tilbakemeldinger fra de som er her, er at de setter pris på at undervisningen er praktisk rettet, de synes temaene er interessante og gleder seg til fortsettelsen.

Kurset tar sikte på å gjøre tømrersvennen mer faglig dyktig og selvstendig i sitt arbeide. På spørsmål om hvilke forventinger deltakerne har til kurset, får vi blant annet til svar at de ønsker å lære mer om de vanskelige detaljene i bygget, mer om bygningsfysikk, mer om rehabilitering og detaljer rundt dette. I det hele tatt, få en bedre forståelse av selve bygget og bygge mer feilfritt. - Det virker for meg som om dette er gutter som er genuint interessert i tømrerfaget, sier Larsen fornøyd.

Kurset starter også i Stavanger i høst, med første samling 7.-9. oktober. Alle deltakere må ha svennebrev i tømrerfaget. Medlemmer av Byggmesterforbundet/Byggenæringens Landsforening (BNL), får rabatt på deltakerprisen.