Foto: Essve

Essve lanserer nytt løsemiddelfritt sponplatelim

Essve lanserer i disse dager et helt nytt løsemiddelfritt sponplatelim.

- Vi er overbevist om at byggebransjen vil ta imot det nye sponplatelimet med åpne armer. Det nye limet er bra for miljøet, bra for helsa og det har helt nye og forbedrede bruksegenskaper, sier teknisk ansvarlig Pål Jahr hos Essve Norge i en pressemelding.

Essve skriver i meldingen at deres Sponplatelim Hybrid er helt uten løsemidler og at det oppfyller kravene i Breeam-Nor.

- Det er også listet i Svanens Husproduktportal, skriver Essve.

Det nye limet har en noe fastere konsistens som skal være lett å trykke ut, men som samtidig ikke renner.

- Det gir redusert svinn og mindre søl. Limet har i tillegg lengre åpentid enn andre limtyper. Mens løsemiddelbaserte limtyper kan ha en åpentid helt ned mot bare tre minutter i varmt vær, er åpentiden på det nye limet minimum 10 - 15 minutter. Det betyr at håndverkeren har bedre tid til å montere platene uten å være redd for at limet skinnherder med svekket hefteevne som resultat. Det er enklere å slå sammen platene, også på vinteren, skriver selskapet videre. De peker på at ved riktig påføring vil man forsegle skjøteplatene.

- I Essve er vi opptatt av å gi alle som bygger en enklere og mer effektiv hverdag. Den beste måten å gjøre det på er å samarbeide med håndverkerne, høre på deres meninger og forstå deres utfordringer. Derfor tar vi alltid proffene med på laget når vi utvikler nye produkter. Det nye sponplatelimet er blitt grundig testet på byggeplassene og har fått svært gode tilbakemeldinger, sier Pål Jahr.