Fra brannen i produksjonsanleggene på Melkøya utenfor Hammerfest tidligere i høst. Foto: Bjarne Haldorsen / NTB

Equinor varsler at produksjonen på Melkøya ikke kommer i gang før 2021

Produksjonen på det brannherjede petroleumsanlegget på Melkøya kommer tidligst i gang igjen over nyåret, meldte Equinor et varsel til markedet om mandag.

Pressetalsperson Eskil Eriksen i Equinor bekrefter overfor NTB at selskapet har sendt ut en melding til markedet om at det vil ta tid før produksjonen kommer i gang igjen.

Anlegget har vært stengt siden det brøt ut en alvorlig brann der 28. september.

– Hammerfest LNG har informert markedet om at anlegget vil være stengt ned ut året. Det pågår fortsatt arbeid med å utrede skadeomfanget og avklare hva som var årsaken til brannen, men basert på informasjonen vi har nå, vil anlegget være stengt ned ut året, sier Eriksen til NTB.

– Hvilke økonomiske konsekvenser får det?

– Det ønsker vi ikke å spekulere på nå. Nå jobber vi for fullt til å få oversikt over skadeomfang og bidra til å få anlegget opp igjen på en god og sikker måte, sier Eriksen.

Årsaken til brannen er ikke kjent, men den startet i en turbin på produksjonsanlegget. Petroleumstilsynet har kalt brannen en av de mest alvorlige hendelsene i norsk petroleumshistorie.

Alle ansatte ble evakuert da brannen brøt ut, noe de også ble to uker tidligere da det ble oppdaget en alvorlig lekkasje av brannfarlig gass i det samme anlegget.

– Hva skjer med de ansatte nå, permitteres de?

–Permitteringer har ikke vært på radaren per nå, sier Eriksen.