Enova-støtte og vrakpant for å kaste ut oljefyren

En koalisjon av rørleggere og leverandører går sammen med bransjeforeningen Norsk Varmeteknisk Forening og Enova for å vrake oljefyren.

Askim & Mysen Rør melder mandag at de sammen med leverandører i bransjen, bransjeforeningen Norsk Varmeteknisk Forening og Enova nå går inn for å få til grønnere oppvarming av hus.

Det fristes med inntil 25.000 kroner i Enova-støtte for boligeiere som vil kvitte seg med oljefyren, Askim & Mysen Rør AS legger i tillegg 2.000 kroner på bordet i vrakpant for den gamle oljefyren til huseiere som melder overgang til en moderne løsning, som for eksempel varmepumpe.

– Etterlengtet

Det eksisterer fremdeles 60.000 gamle oljefyringsanlegg i Norge. En oljefyr slipper i gjennomsnitt ut seks tonn CO2 hvert år. Mange boligeiere har, ifølge pressemeldingen fra Askim & Mysen Rør, etterlyst en støtteordning for nettopp utskifting av disse løsningene. Enova har tatt dette på alvor og innført ordningen, med drahjelp fra rørleggerne.

– Når vi gir 2.000 kroner ekstra i vrakpant, er dette for å skape mer interesse for saken, samtidig som disse ekstra pengene kan være tungen på vektskålen for enkelte, uttaler daglig leder og rørleggermester Tollef Berger i pressemeldingen.

Mer støtte

Enova opplyser at det nå finnes flere støttemuligheten enn tidligere. Man også kan få kan støtte til solfangere, sentrale varmestyringssystem og til omlegging fra elektrisk oppvarming til andre fornybare varmekilder. Hvis man bor i en av de 60.000 husstandene som ennå har oljekjel, kan man nå også få støtte til å bytte ut denne med en fornybar varmekilde. En oljekjel slipper i snitt ut nærmere seks tonn CO2 i løpet av året.

– Støtte til utfasing av oljekjel har vært etterspurt fra boligeierne. Med denne støtteordningen gir vi de som ønsker å kvitte seg med oljekjelen og installere en fornybar energikilde inntil 25.000 kroner i støtte, uttaler administrerende direktør i Enova, Nils Kristian Nakstad.