Energimontør/Energitekniker

Statnett bygger, eier og driver det sentrale kraftnettet i Norge, i tillegg til kraftforbindelsene mellom Norge og andre land. Statnett gjennomfører nå en rekke store og spennende prosjekter i kraftsystemet og har behov for flere kompetente og motiverte medarbeidere. For å fremme mangfold og variasjon blant våre 1100 ansatte ønsker vi søkere uavhengig av deres etniske bakgrunn, kjønn eller alder. I 2010-2012 deltok Statnett i kåringen Great Place to Work og kom alle tre årene på topp 10 blant Norges beste arbeidsplasser.

Firma Statnett SF Stasjonsgruppe Hålogaland
FylkeNordland
StedSortland
Søknadsfrist28.09.2014

Stasjonsgruppe Hålogaland søker en strukturert og motivert energimontør/energitekniker! Energimontør/Energitekniker Statnett skal i årene som kommer styrke sentralnettet i Norge. Med dette skal vi bygge og drifte neste generasjon sentralnett for å sikre ryggraden i det norske kraftsystemet.

Vil du være med å drifte neste generasjon sentralnett?

Divisjon Drift og Marked har ansvaret for å drifte, vedlikeholde og fornye Statnetts anlegg i hele Norge. Divisjonen har ca 550 ansatte, og avdelingene er fordelt over store deler av landet. Vi er nå på utkikk etter en energimontør til Stasjonsgruppe Hålogaland, som dekker våre stasjonsanlegg i Nordre Nordland og Troms. Stasjonsgruppen har ansvaret for å vedlikeholde og fornye Statnetts anlegg, og sikre at kraftnettet er tilgjengelig. Gruppen består av leder, planleggere, renholdere og 12 montører samt tre lærlinger som sammen drifter 17 transformator- og koblingsstasjoner fra Skjomen i sør via Sortland i vest til Mestervik i nord. I årene fremover vil flere av våre stasjoner bygges om og utvides i forbindelse med en ny 420kV ledning fra Ofoten til Balsfjord.

Vi ønsker at du har solid motivasjon for fagfeltet, og er både selvgående og nøyaktig. Videre finner glede i en aktiv jobbhverdag. Du må ikke være redd for høyder.

Tar DU utfordringen?

Arbeidsoppgaver:

* Drift, vedlikehold og beredskap av Statnett sine 132, 300 og 420 kV-stasjonsanlegg

* Montasjeoppgaver relatert til transformatorstasjoner

* Havarihåndtering i eget og andre stasjonsgruppers anlegg

* Ivareta LFS og HMS-funksjonen i egne og eksterne prosjekter

* Prosjektarbeid i eget område og evt. andre stasjonsgrupper

* Delta i og utføre stasjonsgruppens årlige vedlikeholdsprogram

Kvalifikasjoner:

* Fagbrev som energimontør

* Utdanning fra Teknisk fagskole er en fordel

* Erfaring fra drift og vedlikehold av elektriske høyspenningsanlegg

* Kjennskap til kontroll og vernutrustning i høyspenningsanlegg

* Gode samarbeidsevner - må kunne jobbe i team

* Evne til å jobbe selvstendig

* Fortrolig med PC som arbeidsverktøy

* Strukturert og nøyaktig

* Resultatorientert og ansvarsbevisst

* Flytende norskkunnskaper, både skriftlig og muntlig

Vi tilbyr gode utviklingsmuligheter, konkurransedyktige ordninger, og en mulighet til å bidra i spennende prosjekter i en bedrift med et viktig samfunnsansvar. I Statnett ivaretar vi et av Norges sterkeste fagmiljø i kraftbransjen, og vi kan tilby deg et solid faglig miljø innen stasjonsdrift. Vi har et trivelig og uformelt arbeidsmiljø, og har et sterkt fokus på våre medarbeideres utvikling og trivsel.

Oppmøtested blir Sortland. Noe reisevirksomhet må påregnes som en følge av stasjonsgruppens geografiske utstrekning.

Du må kunne identifisere deg med våre verdier; langsiktighet, respekt og fellesskap.

Velkommen til Statnett!

Sted: Sortland

Tiltredelse: Etter avtale

Søk stilling

Kontakter:

Jan Atle Johansen, tlf: 78932110, mob: 95898233