Energieffektiv oppvarming

LG Electronics presenterer nye Multi V III, et kommersielt VRF-system beregnet på store innstallasjoner i for eksempel kontorbygg og butikker.

Den stadig økende etterspørselen etter energieffektiv teknikk vil gjøre den tredje generasjonen av Multi V til LGs flaggskip på det nordiske markedet.

Med nye Multi V III vil man kunne sikre pålitelig oppvarming også i svært kalde områder, og samtidig senke driftskostnader og redusere miljøbelastingen.

Multi V III er LGs hittil mest avanserte VRF-system og lanseringen er en viktig del i LG Air Condition & Energy Solutions (AE) langsiktige plan om å oppnå et globalt salg på 60 milliarder kroner (USD 10 milliarder) innen 2014. Multi V III forventes å ta en betydelig markedsandel i Norden.

– LG har et sterkt fokus på å utvikle og tilby energieffektive produkter, og med nye Multi V III imøtekommer vi alle VRF-behov på det nordiske markedet. Løsningen gir oss en sterk posisjon og gjør LG til en ledende leverandør av smarte og effektive VRF-systemer, sier Azita Hedayati, Nordic Sales Director AE i LG Electronics.

De tre viktigste kundefordelene med Multi V III er at den gir bedre energieffektivitet, høyere kapasitet, samt lengre rørdesign. Energieffektiviteten har en COP-verdi (coefficient of performance) på hele 4,6 – en av de høyeste i bransjen. Dette har blitt muliggjort takket være LGs unike V-Scroll-inverteringskompressor og HiPORTM-teknikk (High Pressure Oil Return).

Multi V III er effektiv og enkel å innstallere og bruke. En enhet har kapasitet for 1000 meter med rør, samt 20 HP per enhet og maksimalt 80 HP med fire tilkoplede enheter. Multi V III har et kontinuerlig varmesystem som holder en behagelig temperatur, og taper ikke varme på grunn av avfrosting.

Multi V III vil være tilgjengelig på det nordiske markedet i løpet av februar 2011.