Investor Jens Ulltveit-Moe mener tirsdagens børsfall ikke gir noen grunn til panikk. – Bare i løpet av det siste året har markedet steget med 10 prosent, og slik kan det ikke fortsette. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Eksperter tror ikke børsfallet vil berøre folk flest

Ekspertene mener de siste dagenes børsfall ikke vil berøre folk flest. Investor Jens Ulltveit-Moe tror imidlertid dette er starten på et enda større fall. 

Mandag var den verste dagen på Wall Street i USA siden 2011, og tirsdag hadde Oslo Børs sin dårligste dag på halvannet år. Likevel mener Ulltveit-Moe at det er verken dramatikk eller grunn til panikk.

– Til tross for at det er et fall på 2,27 prosent nå, så er markedet fremdeles veldig høyt. Bare i løpet av det siste året har det steget med 10 prosent, og slik kan det ikke fortsette, sier han til VG.

Han mener børsen nå vil ta en markant dreining og kan falle hele 10 prosent i tiden som kommer, men det vil ikke føre med seg noen veldig alvorlige konsekvenser, tror han.

Flere økonomieksperter beroliger alle som frykter konsekvensene av børsraset.

– Det kommer ikke til å ha betydning for folk flest, sier sjefanalytiker Erik Bruce i Nordea Markets.

– I Norge er det få som har investert på børsen. For de aller fleste har dette lite å si, sier sjeføkonom Kari Due-Andresen i Handelsbanken. Verken hun eller Bruce tror det vil ha noen betydning for det norske boligmarkedet.

– Skal de ha noen effekt må det både vare lenger og være mye større enn det vi forventer, sier Due-Andresen.