Når Parisavtalen trer i kraft fredag, markeres det blant annet ved at ved at Holmenkollbakken lyses opp i grønt. Hoppbakken i Holmenkollen har tidligere blitt farget for å markere en hendelse, som da den lyste i rødt, hvitt og blått, fargene til det franske flagget kveld til minne for ofrene i terrorangrepene i Paris 13. november i fjor. Arkivfoto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Eiffeltårnet og Holmenkollbakken farges i grønt

Når Parisavtalen trer i kraft fredag, markeres det blant annet ved at Eiffeltårnet i Paris og Holmenkollbakken lyses opp i grønt.

Myndighetene i den franske hovedstaden har lovet at de vil lyse opp Eiffeltårnet i grønt for å feire at Parisavtalen trer i kraft 4. november.

VG skriver at klima- og miljøminister Vidar Helgesen (H) har sørget for at det samme skjer i Oslo.

– Vi velger å lyse opp Holmenkollbakken for å markere denne viktige dagen. Holmenkollen er vårt nasjonale symbol for snø- og vinterglede. Vi vet at klimaendringene betyr mindre snørike vintre, men med Parisavtalen skal vi og verden gjøre alt vi kan for å redusere global oppvarming, sier han til VG.

Når nå avtalen trer i kraft, betyr det at avtalen blir internasjonal rett.

– Det binder de landene som har signert den til å iverksette tiltak for å nå målene de enkelte land har forpliktet seg, forklarer Helgesen.